Hlavní obsah

Mistrovství Slovenska v MTBO v okolí Bojnice

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 13.-14.srpna se sešli orientační cyklisté k významným slovenským závodům. V sobotu se jelo Mistrovství Slovenska a v neděli slovenský Pohár v MTBO.

Foto: Josef Zajíc

V terénu se smí jezdit jen po cestách a pěšinách. Rychlé elektronické ražení u kontrolního bodu.

Článek

Pořadatelé ze Slavie Žilinská univerzita uspořádali náročné závody v MTBO (Mountain bike orienteering) . Velmi kopcovitý terén v okolí Bojnice prověřil všechny účastníky tohoto mezinárodního závodu. Převýšení po oba dny bylo 410 metrů. K tomu se přidalo teplé a krásné počasí, a tak někteří účastníci přijížděli značně vyčerpáni.

V neděli se na stupních vítězů kategorie W 21( ženy) objevila první Michaela Gigonová z Thomas Austria. Druhé místo obsadila reprezentantka Maďarska Anna Füzyová a třetí byla Renáta Paulíčková z Czech MTBO teamu.

Nejlépe trať mužů v kategorii M 21 na 13 kilometrů zvládnul Matúš Trnovec z ŠK VAZKA Bratislava před českými  reprezentanty Radkem Lacigou a Martinem Ševčíkem z Czech MTBO teamu.

Pro dorostence a juniory reprezentace České republiky to byla zárověň příprava na nadcházející závody v Itálii a v Rusku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám