Hlavní obsah

Mistrovství ČR v rytmech disco dance zavítalo do Průhonic

Novinky, František Horvát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letos se pod záštitou Czech dance organization pořádalo oficiální Mistrovství ČR v disco dance, street a disco show. Ty nejlepší výkony jste tento rok mohli, díky pořadatelskému týmu BDS Academy, vidět v Průhonicích u Prahy, kde se 24. a 25. května šampionát konal.

Foto: František Horvát

Mistrovské soutěžní klání v disco dance.

Článek

Národního kola, které je zároveň i nominační soutěží pro mezinárodní soutěže, se zúčastnilo 3000 tanečníků z celé České republiky a jejich výkony hodnotila odborná porota, jejíž členy byli i Sven Biolly z Německa a Milada Henzingerová ze Slovenska.

„Bylo pro nás ctí, že pozvání do poroty přijali i hosté ze zahraničí, zejména pak pan Biolly, který je v mezinárodní komisi International Dance Organization, předsedou komise disco dance v Německu a pořadatel několika ročníků mistrovství světa v disco dance,” řekla pořadatelka soutěže Dana Klasová.

Během dvoudenního tanečního maratónu jste mohli vidět ty nejlepší týmy z ČR jako Akcent Ostrava, Beethoven dance company Chomutov, AT Domino Praha, MOVE 21 České Budějovice, taneční školu Hubený Prostějov, DIDEdance Ostrava, Mighty Shake Zastávka u Brna, Dancenation Plzeň, No Limit České Budějovice, Dance4Life Opava, Unique Plzeň a spoustu dalších.

Novinkou soutěží Czech dance organization je vyhlašování choreografií dne. V sobotu porota jako choreografii dne označila tanec s názvem Tron od Mighty Shake Zastávka u Brna, v neděli toto ocenění získala choreografie BANG!! taneční školy Beethoven dance company Chomutov.

Zájemce zveme na Mistrovství Evropy v disco dance, které v termínu 19. – 22. června bude pořádat taneční škola Beethoven v Chomutově.

„Vzhledem k úspěchům, které česká reprezentace v disco dance každý rok dosahuje, zveme nejen tanečníky jiných disciplín, ale i všechny příznivce tance, protože garantujeme, že se bude na co dívat,” dodala pořadatelka Mistroství Evropy Eva Vlková.

Reklama

Výběr článků

Načítám