Hlavní obsah

Mistrem české microfutsalové ligy se stal tým Těchlovic

Novinky, Josef Hrubeš

V neděli 31. ledna se ve Vysoké nad Labem uskutečnilo finále I. České microfutsalové ligy ČR, což je nejvyšší soutěž v tomto sportu pod hlavičkou ČFM.

Foto: Josef Hrubeš

Mistr I. České microfutsalové ligy pro sezónu 2015/2016 Těchlovice

Článek

Klání se uskutečnilo za účasti 8 týmů, které se nejdříve utkaly ve skupinách na 1 x 20 minut. Následně první dva týmy ze skupin postoupily do play off, aby se vyřazovacím způsobem utkaly o titul mistra ČR pro sezónu 2015/2016.

Do finále se probojovaly týmy Jilemnice a Těchlovic.

Od samého úvodu se zápas vyvíjel velice dramaticky. Ve 3. minutě se trefil jilemnický Muler a poté přidal druhý gól Mužík. Následně se oba týmy přetahovaly o míč a útok střídal útok. V 5. minutě skórovali Šejvl a Petráň (oba Těchlovice) a skóre bylo srovnáno. Následovaly dvě minuty bez vstřelené branky a v 7. minutě znovu udeřil hráč Jilemnice Muler.

V 10. minutě se probudily Těchlovice - trefil vstřelil dva góly Šejvl a poté ještě Vencl. Jilemnice ovšem nedala svojí kůži zadarmo a mezi 13. až 15. minutou se za Jilemnici trefili dvakrát Šmíd a jednou Záruba.

V 15. minutě bylo skóre 6:6. Jilemnici se podařil husarský kousek, její hráči Hanč a Novotný vsítili další dvě branky.

Ještě tři minuty před koncem finálového zápasu vedl tým Jilemnice 8:6, ale tým Těchlovic zmobilizoval poslední síly a v 17. až 20. minutě skórovali Klátil a Fousek (oba dvakrát). V závěru utkání Těchlovice přetáhly vítězství na svou stranu a zvítězily nad Jilemnicí v poměru 10:8.

Soupiska Těchlovic: Šejvl, Petráň, Vencl, Klátil, Fousek.

Soupiska Jilemnice: Mužík, Šmíd, Muler, Záruba,  Novotný,  Hanč.

Rozhodčí: Rambousek (Hradec Králové)

Mistrem I. České ligy microfutsalu 2015/2016 se stal tým Těchlovic.

Další pořadí: Jilemnice, Rosice nad Labem, Pardubice, Semily, AC Vegas Hradec Králové, Kings Hradec Králové a Pelhřimov. Poslední dva týmy sestoupily do 2. ligy.

Reklama

Výběr článků

Načítám