Hlavní obsah

Místo z ohýnku buřtíky z trouby, místo v lese program v sále. Den dětí se přesto vydařil

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti z obce Jelence na Příbramsku oslavily v sobotu svůj svátek v pohádkovém duchu. Veselé soutěže a úkoly za přítomnosti nadpřirozených postav jako čarodějnice, Pat a Mat, vodník či Krakonoš nezastavily ani krůpěje deště. Pořádající spolek Ježek totiž přesunul program z lesa do kulturního domu.

Foto: Michaela Rozšafná

U Pata a Mata si i děti pěkně "zakutily"

Článek

„Počasí nám nepřeje, ale my nedovolíme, aby kvůli dešti pohádkový dětský den neproběhl. Tak hurá na stanoviště,“ zahájila po třetí hodině soutěžní odpoledne vedoucí spolku Ježek (Jelenecký ženský klub) Jana Žáková, protentokrát v přestrojení za rozvernou čertici. Děti dostaly své soutěžní kartičky, které jim rozdal pan král, a veselé skotačení mohlo začít.

Na rozehřátí si každý účastník vyzkoušel jízdu na koloběžce u princezny Koloběžky, odvážnější se pustili i do soutěžního slalomu. Poté už na ně čekala vodnice, u které si větší děti vyzkoušely netradiční hru s brčky a vodou či poznávání ryb, menší děti pak hod míčkem na cíl nebo soutěž se skákajícími žabkami.

„To mi jde, je to podobné jako hra Kloboučku hop, kterou doma hrajeme,“ prozradila malá účastnice Julinka.

Pořadatelky upekly sladké pečivo a zákusky

Velký úspěch sklidili od přítomných dětí i rodičů oblíbení večerníčkoví kutilové Pat a Mat, na jejichž stanovišti soutěžící zatloukali hřebíky a osvojili si také lezení přes vysoké štafle. Na dosažení „vrcholu“ osobně dohlížel i vládce hor Krakonoš a každého účastníka podporoval povzbudivým skandováním.

Na dalších stanovištích na děti s úkoly čekal upír či čarodějnice – u té účastníci zakončily svoji „oslavu“ soutěží ve skákání v pytli. „Poslední disciplína mě bavila ze všech nejvíce, pěkně jsme se u ní vyblbli,“ sdělila své bezprostřední pocity účastnice Markétka.

V průběhu hravého odpoledne mohli děti i jejich rodiče ochutnat domácí zákusky a sladké pečivo, které upekly členky spolku Ježek. Malí oslavenci pak měli možnost vyrobit si papírové princezny, vyzkoušet si záludné hlavolamy nebo si namalovat obrázek. Na závěr si všichni pochutnali na opečených buřtících, které i z improvizovaného ohýnku – tj. z trouby - všem moc chutnali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám