Hlavní obsah

Miss Junior oblékne světový designér ze Slovenska

Novinky, Kateřina Hamr

Naposledy vynesly jeho modely finalistky Miss Junior před šesti lety. Tehdy studoval na pražské Vysoké škole umělecko-průmyslové. Za tu dobu posbíral řadu prestižních cen. Vyhrál módní reality show a prezentoval se na Fashion Weeku v New York City. Letošní Miss Junior bude opět oblékat Pavel Berky.

Foto: archiv Miss Junior

Vítězka Miss Junior ČR 2012, Tereza Řehořová, oblékla modely Pavla Berkyho před šesti lety.

Článek

Módní designer Pavel Berky pochází z malé vesnice na jižním Slovensku. Nyní žije a tvoří především v Londýně. Výjimkou je podzim letošního roku, kdy jako vítěz reality The Way otevře kolekcí své značky butik českých a slovenských návrhářů na pražském Chodově.

Jedenáctého listopadu proběhne v Praze semifinálová baráž Miss Junior. Pavel Berky, jako člen poroty, bude spolu s dalšími vybírat finalistky soutěže. Ty následně odveze tým Miss Junior do Londýna, Mekky módy, nákupů a rušného životního stylu. Zde proběhne focení v Pavlových modelech přímo v ulicích velkoměsta. Plánováno je i setkání dívek s významnými londýnskými fashion bloggerkami. Londýnské reportážní sestřihy i foto reporty budou mít možnost vidět na projekcích diváci finálového večera.

Celkový styling, vhodné líčení, účes a oblečení, patří mezi balíček dovedností, které se dívky v soutěži mohou naučit. Přesto Miss Junior klade největší důraz na osvětu a podporu zdravého životního stylu, jehož součástí jsou mimo jiné i školení dívek, jak skloubit pohybové a relaxační aktivity.

Přihlášení do soutěže není podmíněno váhou výškou ani tělesnými rozměry. Miss Junior hledá charisma, ne ramínko na šaty. O své cestě ke slávě sní každá z dívek, které se do soutěže hlásí. Projekt si klade za cíl obohatit mladé dívky na cestě za jejich snem praktickými návody, jak si uchovat zdravý životní styl. Veřejně bojuje proti trendu extrémně vyhublých dívek z obálek časopisů a hlásí k celosvětové tendenci kontroly BMI. Jako jediný projekt tohoto typu v České republice pomáhá Miss Junior se svým týmem s identifikací a s řešením problematických případů poruch příjmu potravy.

Přesto beze sporu bude workshop s módním designérem Pavlem Berkym, jehož součástí je pózování finalistek v jeho modelech, pro finalistky jedním z vrcholných zážitků.

„Velmi se na letošní spolupráci těším. A ze všech překvapení, které na dívky čekají, se nejvíc těším právě na focení v Londýně, protože bude pojaté zcela netradičně a zábavně,“ uzavřel nadějný tvůrce.

Pavel Berky v roce 2012 zvítězil s kolekcí XY v prestižní módní soutěži TOP STYL DESIGNER 2012. Celkově se tehdy do soutěže přihlásilo 23 zájemců ze 4 zemí. Ještě v roce 2012 pak úspěšně prezentoval své modely na Dreft Fashion Week v Praze. V roce 2013 v rámci 9. ročníku prestižní módní show Shooting Fashion Stars byla kolekce Pavla Berkyho oceněna jako nejfotogeničtější. V roce 2014 pak Pavel představil svou tvorbu na Mercedes-Benz Prague Fashion Week. V roce 2016 se probojoval mezi čtveřici finalistů v americké módní soutěži Exalt Fashion Show. V listopadu minulého roku představil svou kolekci v Salt Lake City na finálovém večeru, kde následně i zvítězil. Pavel Berky ve své tvorbě čerpá i z bohatství romské kultury, za pomoci barev, střihu a precizního provedení jsou jeho kolekce originální a jedinečné. V letošním roce se s kolekcí podzim/zima účastnil Fashion Weeku v New York City. Žije a tvoří v Londýně.

Reklama

Výběr článků

Načítám