Hlavní obsah

Míra nezaměstnanosti v Plzeňském kraji vzrostla na šest procent

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oproti červnu letošního roku červencová míra nezaměstnanosti v Plzeňském kraji opět vzrostla, a to o 0,3 % na celkových 6,0 %. Míra nezaměstnanosti u žen činila 7,5 %, u mužů 4,9 %.

Foto: Jan Tykvart

Oproti červnu letošního roku červencová míra nezaměstnanosti opět vzrostla a to o 0,3%.

Článek

"K 31. 7. 2011 evidovalo kontaktní pracoviště v Plzni 7 081 uchazečů o zaměstnání, což je o 225 více než minulý měsíc. Z tohoto počtu bylo 6 795 uchazečů dosažitelných, tedy takových, kteří mohli okamžitě nastoupit do zaměstnání. V porovnání s minulým měsícem bylo dosažitelných uchazečů o 324 více, ale v porovnání se stejným obdobím loňského roku došlo k poklesu o 445 osob," informuje Tomáš Moravec z krajské pobočky úřadu práce ČR v Plzni.

Okres Plzeň město zaznamenal v průběhu července nárůst počtu uchazečů o zaměstnání o 1 002 nově evidovaných. To je o 136 uchazečů více než v minulém měsíci.

Z evidence bylo celkem vyřazeno 777 uchazečů, přičemž do nového zaměstnání nastoupilo 406 osob. To je o 69 osob méně než v měsíci červnu.

Podíl absolventů na celkovém počtu nezaměstnaných činí 3,6 %, ke konci července letošního roku bylo v evidenci registrováno 255 absolventů a mladistvých. To je opět více, než v měsíci červnu, konkrétně o 38 osob.

"Ke konci července bylo v rekvalifikacích 16 uchazečů. Od počátku roku pak bylo do rekvalifikačních kurzů zařazeno 945 uchazečů a 21 zájemců o zaměstnání," dodává Moravec k rekvalifikacím.

Reklama

Výběr článků

Načítám