Hlavní obsah

Mikulovský fotoateliér 2015

Novinky, Ilona Salajková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezóna v mikulovské galerii Konvent ještě nekončí. Výstava fotografií, které vzešly ze čtyřdenního workshopu, oživí prostory a dají nahlédnout pod pokličku tvorby studentů i amatérů.

Foto: Ilona Salajková

Stopy Alfonse Muchy

Článek

Již sedmý ročník talentovaných fotografů rozšiřuje portfolio dokumentárních fotografií, které prezentují nevšední zákoutí města, obyvatele, kteří nemají tváře ani postavy modelek a zobrazují situace, které zcela jistě neobjevují v turistickém katalogu. Město Mikulov jako garant projektu tak získává každoročně unikátní sbírku fotografií.

Studenti opavské i zlínské fotografické školy Bára Alex Kašparová, Vladimír Slivka, Hana Connor, Kristýna Erbenová, Tereza Koníčková a Jan Němeček i místní fotografky Hana Ilčíková a Ilona Salajková, které se účastní projektu již pátým rokem, společně konzultují své soubory s osvědčeným lektorem Tomášem Pospěchem a produkčním Danem Kamenárem.

V letošním ročníku se objevují témata Nádraží, Za hranice… - portréty lidí, kteří v zahraničí pracují, ale každý den se vrací zpět k rodině, V bezetmí, Stopy – hledání stop minulosti ve tvářích současníků, Koně z Planety, Svatováclavké hody, Za úplňku – využití přirozeného měsíčního svitu a klasického filmového materiálu, Even our Shadows Disappear.

Velmi zajímavým počinem je video projekt s názvem Liquid Creatures, kdy se obyvatelé města mohly setkat se zvláštními bytostmi procházejícími po ulicích, obtěžující kolemjdoucí a přitom zachycující dynamiku život a osobitým způsobem jej parafrázují.

Vernisáž výstavy se koná v Galerii Konvent v Mikulově v pátek 16. října v 18.00 hodin. Výstava potrvá do 25. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám