Hlavní obsah

Mikulovská galerie Efram oslaví dvanácté výročí

Novinky, Jitka Sobotková

Galerie Efram si v neděli 1. června připomene dvanáctileté působení na mikulovské kulturní scéně.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Podle slov její majitelky, výtvarnice Sylvy Chludilové, bude letošní výročí, které je spojené tradičně s autorskou výstavou, trochu netradiční.

„Výstava sice bude reprezentovat moji celoroční tvorbu, ale více bude zastoupena díly ovlivněnými mým posledním pobytem v jarním rozkvetlém Jeruzalémě,“ prozradila galeristka a výtvarnice.

Na výstavě se objeví zcela nové prvky, nejrůznější výtvarné techniky v širších barevných škálách, olejomalby, koláže, asambláže, akvarely, kombinované techniky a originální instalace.

Výstavu zahájí Erika Bezdíčková, autorka knihy Moje dlouhé mlčení, a o hudební část se postarají cimbalistka Jitka Ondráčková a klarinetista Alexandr Wilhelm. Návštěvníci se také mohou těšit na ochutnávku gastronomických specialit izraelské a židovské kuchyně.

Během dvanáctileté historie se v galerii konalo již bezmála sto padesát výstav, koncertů a besed. „Je to až neuvěřitelný počet akcí. Moc děkuji všem, kteří galerii podporují, účastní se mnoha připravovaných akcí a samozřejmě všechny co nejsrdečněji zvu na výroční setkání a svou vernisáž,“ vyznala se Sylva Chludilová.

Oslavy dvanáctého výročí galerie Efram začínají v neděli 1. června v 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám