Hlavní obsah

Mikulčický klub rozšiřuje svou působnost o divadelní představení

Novinky, Martin Bílík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od listopadu loňského roku působí v Mikulčicích pod hlavičkou Hnutí Brontosaurus Brďo Vlkani klub zaměřený na netradiční zábavu pro mladé lidi – TENTO klub.

Foto: archiv Tento klub

Tento Klub

Článek

Klub navázal na činnost klubu, který v Mikulčicích působil již dříve. Tenkrát se jednalo pouze o herní klub deskových her. Po ukončení jeho činnosti se trojice organizátorů rozhodla tradici klubů obnovit. Jejich snahou ale bylo vytvořit program pestřejší, aby si do klubu našli cestu i noví zájemci.

„Chceme být alternativou k dnešní zábavě mladých lidí," uvedl jeden z organizátorů Martin Kadala.

Z dřívější doby zachovali večery deskových her. Další z oblíbených večerů klubu jsou věnovány cestovatelským besedám. Jsou zváni lidé, kteří cestovali po zajímavých místech světa. Vždy si připraví zajímavé vyprávění o dané zemi se spoustou fotek. Na konci každé besedy je prostor na otázky posluchačů. Za rok působení tak již návštěvníci klubu poznali spoustu zajímavých míst a zemí (Santiago de Compostelu ve Španělsku, Gruzii, Arménii, Rusko, Čínu, Bulharsko).

Rovněž večery náročného diváka se setkaly s velkým zájmem návštěvníků. U těch se snaží návštěvníky seznámit s netradičními filmy, seriály a s krátkými filmy.

Za rok své činnosti toho v TENTO klubu stihli ještě mnohem více - například: turnaj ve hře BANG, ChaCha ART (tvoření z kartonů), FOTO AMATER WORK SHOP (zábavné focení), KARAOKE NIGHT.

V letošním roce se v TENTO klubu rozhodli rozšířit svůj program o divadelní představení. V pátek 9. prosince v 19 hodin uvedou ve spolupráci z divadelním souborem Svatopluk z Hodonína představení Ženitba od Nikolaje Vasilijeviče Gogola.

Kluby probíhají téměř každý pátek večer v Mikulecké klubovně Hnutí Brontosaurus. Divadelní představení a některé cestovatelské besedy se konají v kulturním domě v Mikulčicích.

Program klubu je k vidění na nástěnkách Hnutí Brontosaurus v Mikulčicích a v Lužicích. Zájemci, kteří chtějí dostávat program mailem, si o něj mohou napsat na: tentoklub@gmail.com

Program TENTO klubu na prosinec:

2.12. Cestovatelská beseda – Albánie, Mikulčice klubovna, 19 hodin

9.12. Divadelní představení Ženitba od N. V. Gogola, Mikulčice kulturní dům, 19 hodin

23.12. Tato koleda – ochutnávka vánočních dobrot, Mikulčice klubovna, 19 hodin

Související témata:

Výběr článků

Načítám