Hlavní obsah

Michal Prokop opět vystoupí v areálu penzionu Kamínek

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malebné prostory Kamínku v turisticky vyhledávané oblasti Novohradských hor po roce nabídnou milovníkům poctivé muziky vystoupení žijící legendy domácího rocku, blues a soulu Michala Prokopa s kapelou Framus Five. Koncert, nejen pro hudební labužníky, je jednou z vrcholných kulturních událostí léta.

Foto: archiv pořadatele

Na snímku Michal Prokop a Luboš Andršt

Článek

Letošní nabídka tamního cyklu Muzika pro radost 2017 představuje opět špičku z domácí scény - po koncertu Michala Pavlíčka s Bárou Basikovou a kapelou Stromboli, který zde proběhl 14. července, to bude jedinečný zpěvák a osobnost Michal Prokop.

Představovat tuto zásadní personu dějin české hudby je zcela zbytečné, snad jen je třeba neopomenout, že v kapele Framus Five na postu kytaristy působí fenomenální Luboš Andršt, šlapající rytmiku mají pod palcem bubeník Pavel Razím a baskytarista Zdeněk Wimpy Tichota, housle pak netřímá nikdo jiný než Honza Hrubý, další zásadní postava domácí scény. Rovněž Jan Kolář se zapsal coby hráč na klávesové nástroje spolu s Hrubým do encyklopedií rocku i jako člen Mišíkových ETC, a o zbytku kapely rozhodně nelze pochybovat.

Po koncertu následuje další hudební počin, a to koncert kapely, která čerpá z hudebního odkazu a vzdává poctu Jiřímu Schelingerovi, nejedná se o nějaký podřadný tancovačkový revival, ta samá parta působí coby jihočeští interpreti mnohem náročnějšího repertoáru Led Zeppelin.

Hned vedle areálu je rozsáhlá plocha pro parkování, penzion nabízí kromě občerstvení pochopitelně i možnost ubytování, nedaleko je spousta turistických zajímavostí, jako historický objekt Nové Hrady, přírodní památka Terčino údolí, tvrze Cuknštejn a Žumberk, nebo barokní poutní kostel Dobrá Voda. Kulturní zážitek tak je možno spojit s toulkami po stopách české minulosti a krásami vlasti. 

Dobrá zpráva je, že i když se jedná o open air akci, případná nepřízeň počasí návštěvníky nikterak neohrozí, pro "mokrou variantu" jsou po stranách i proti pódiu vybudované pevné přístřešky. Kouzlu noci za svitu zavěšených svící a s kvalitní muzikou podlehne snadno každý, kdo toto místo s jedinečnou nabídkou kvalitní hudby navštíví. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám