Hlavní obsah

Michal Horáček zamířil se svým recitálem Na cestě do pražské Malostranské besedy

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 19. září se v prostorách hudebního klubu Malostranské besedy zastavil Michal Horáček se svým koncertním recitálem Na cestě. Svým příznivcům představil především písně z dlouholeté spolupráce s Petrem Hapkou a dalšími osobnostmi.

Foto: archív Michala Horáčka

Článek

„Michala Horáčka snad ani není nutné blíže představovat a v podstatě to je cílem pořadu Na cestě, který zrcadlí jeho třicetiletou uměleckou tvorbu a provádí diváky širokým spektrem písní, které v průběhu let vytvořil ve spolupráci s řadou interpretů v čele s Petrem Hapkou. Během večera na řadu obvykle přichází také přednesy jeho básní, úvahy nad aktuálními událostmi i nadčasovými tématy pohlížejícími do oblasti kulturní antropologie,“ uvedl mluvčí Malostranské besedy Tomáš Kopečný. 

Michal Horáček je český spisovatel, novinář, textař, básník, producent a vystudovaný antropolog. První písně s texty Michala Horáčka vznikají v roce 1982 a o dva roky později začíná spolupráce se skladatelem Petrem Hapkou, ze které vzešla řada úspěšných alb.

Kromě autorských alb s Petrem Hapkou se Michal Horáček podílel i na dalších projektech jako výhradní autor textů a vesměs i jako producent nebo spoluproducent (Richard Müller, Lucie Šoralová, František Segrado, Lenka Nová a mnoho dalších). Jeho básnický debut v podobě Českého kalendáře vyšel v roce 2012 a jednalo se o sbírku 37 básní v žánru villonské balady. Známý je rovněž pro svou publicistickou a spisovatelskou práci.

„Projekt Na cestě vyprodává sály po celé České republice. Kromě samotného Michala Horáčka se diváci mohou těšit na vzácné hosty, jakými jsou například Lenka Nová a František Segrado, tedy obvyklí interpreti jeho textů. Jde o hudebně silný zážitek, a kdo by ho chtěl v nejbližší době prožít, nechť dorazí k nám do Malostranské besedy,“ dodal Kopečný. 

Reklama

Výběr článků

Načítám