Hlavní obsah

Mezinárodní veletrh drážní techniky hostí Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně v 9.15 hodin byl 11. června na nákladním nádraží v Ostravě, které těsně sousedí s hlavním nádražím, zahájen Mezinárodní veletrh drážní techniky, výrobků a služeb pro potřeby železniční a městské kolejové dopravy Czech Raildays Ostrava 2019.

Foto: Josef Zajíc

20. ročník veletrhu CZECH RAILDAYS Ostrava 2019. Zleva: Radúz Mácha, Michal Vereš, Jiří Svoboda, Jakub Unucka a Stanislav Zapletal.

Článek

Veletrh pořádaný společností Railway Builder si po dvacet let udržuje stálou vysokou úroveň a podle hlavního manažera veletrhu Ing. Stanislava Zapletala jeho úroveň stále roste.

Přibývá vystavovatelů ve speciálních oblastech a službách: železniční kolejová vozidla a jejich příslušenství, kolejová vozidla a jejich příslušenství, prostředky pro stavbu, provoz a údržbu železniční a tramvajové cesty, prostředky a zařízení pro provoz a údržbu kolejových vozidel, kombinovaná doprava, informační technologie, služby pro drážní dopravu, manipulační technika a další.

V letošním roce celkem vystavuje 192 firem a společností.

Veletrh Czech Raildays Ostrava 2019 otevřel již sedmnáctým rokem manažer veletrhu Stanislav Zapletal. Shrnul vývoj veletrhu a vyzdvihl skutečnost, že ve vývoji drážní tecniky jdou dopředu i české firmy.

Slavnostního zahájení se zúčastnil Michal Vereš, náměstek generálního ředitele Českých drah pro provoz, Jiří Svoboda, generální ředitel Správy železniční dopravní cesty, Radúz Mácha, ředitel Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jakub Unucka.

První velmi slavnostní akcí na veletrhu bylo uvedení zcela nového hybridního vozidla dvounápravové lokomotivy HybridShunter 400 firmy CZ LOKO.

Společnost CZ LOKO patří k významným podnikům středoevropského železničního strojírenství. Vůz návštěvníkům předvedl ředitel správní rady Josef Bárta, generální ředitel Josef Gulyas, obchodní ředitel Jan Kutálek, technický ředitel Jaroslav Plhák. Kmotrem křtu hybridního vozidla CZ LOKO byl Jiří Svoboda, generální ředitel Správy železniční dopravní cesty.

České dráhy předvedly na veletrhu elektrickou jednotku RegioPanter 650 a také nový jídelní vůz Bistrovůz ARmpee 829.

Veletrh bude otevřen:

Středa 12. června - 9.00 - 18.00 hodin

Čtvrtek 13. června - 9.00 - 16.00 hodin

Vstupné: dospělí 70 Kč, děti, senioři 30 Kč.

Související témata:

Výběr článků

Načítám