Hlavní obsah

Mezinárodní turnaj hokejových amatérů v Českých Budějovicích

Novinky, Jiří Nartovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Hokejovém centru Pouzar v Českých Budějovicích se o uplynulém víkendu uskutečnil mezinárodní hokejový turnaj amatérských týmů Bohemia Hockey Cup 2016. Zúčastnilo se ho pět týmů z Kanady, Německa, Slovenska, Rakouska a České republiky. Hrálo se podle pravidel old-boys a systémem každý s každým.

Foto: Jiří Nartovský

Týmy Kanady a Německa.

Článek

K vidění byly velmi zajímavé souboje a nebyla nouze ani o vypjaté chvíle. Hned v prvním zápase mezi Kanadou a Slovenskem musela do konečného výsledku zasáhnout technika a po přezkoumání videozáznamu byl uznán kanadský gól v posledních vteřinách a skóre zápasu tedy bylo nakonec nerozhodné 3:3.

Většina zápasů byla velmi těsná a o výsledku rozhodovaly maličkosti. Pouze tým Německa postupně prohrával svá utkání vysokým rozdílem a zaplatil tak svou nováčkovskou daň. Tým je pohromadě pouze krátkou chvíli a zkušenosti v těžších zápasech teprve získává. Jeho vedoucí ale slíbil, že přes sezónu svědomitě potrénují a na příští ročník turnaje přijedou silnější.

Již od počátku podával velmi dobré výkony tým Slovenska, který si svoji velmi vysokou výkonnost udržel po celý průběh klání a nakonec zaslouženě celý turnaj vyhrál, když ztratil pouze jeden bod za remízu s Kanadou. Ta nakonec skončila na druhém místě.

„Celkově se turnaj nesl ve velmi přátelském duchu a případné emoce zůstaly vždy na ledě s koncem zápasu. Od účastníků máme pozitivní zpětnou vazbu jak na soutěž, tak i doprovodný program, který pro ně byl připraven. I díky našim partnerům se podařilo uspořádat klání, v jehož konceptu bychom rádi pokračovali i dalších letech,“ uvedl Jiří Nartovský, ředitel turnaje.

Účastníci si pochvalovali i místo konání v hokejovém centru Pouzar, které jim na jednom místě nabídlo kompletní zázemí včetně ubytování a stravování po celou dobu pobytu.

Pavol Sasko z týmu Slovenska si chválil  především přátelskou atmosféru: „ Nejlepší je potkat se v pohodové atmosféře a tak si v klidu zahrát hokej“. Doplnil ho Ron Castelletto z týmu Kanady, který vyzdvihl především organizaci: „Je skvělá a máme tady podmínky skoro jako profesionální hráči“.

Předání individuálních i týmových cen se ujal bývalý hráč, Jaroslav Pouzar, jehož jméno má u zahraničních týmů, zejména v Kanadě stále velmi silný zvuk. Proto i setkání s ním bylo pro účastníky turnaje silným zážitkem a ještě dlouho po předání cen probíhalo společné fotografování.

Vítězové individuálních trofejí, stejně jako všechny zúčastněné týmy byly za předvedené výkony odměněni hodnotnými cenami od partnerů a pořadatelů.

Nejlepším střelcem turnaje se stal Samuel Opatril z týmu Slovenska s osmi vstřelenými góly.

Nejvytíženějším brankářem turnaje pak Martin Kalvoda z německého týmu, který i přes velké množství obdržených gólů podával skvělé výkony.

Konečné pořadí: 1. Slovensko, 2. Kanada, 3. ČR, 4. Rakousko, 5. Německo

Reklama

Výběr článků

Načítám