Hlavní obsah

Mezinárodní setkání jízdních policií v Ostravě zná své vítěze

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. srpna se v Komenského sadech v Ostravě konalo v pořadí již devatenácté Mezinárodní setkání jízdních policií, které skončilo velkým úspěchem ostravských strážníků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava, Komenského sady 27.8.2016. Mezinárodní setkání jízdních policií

Článek

Zástupci jízdních policií České republiky, Polska a Slovenska se setkali, aby spolu se svými čtyřnohými svěřenci předvedli dovednosti a umění obstát v náročných situacích, kterým při výkonu služby čelí, a vyměnili si navzájem zkušenosti.

„Na závody se přišlo podívat na 3500 návštěvníků a jistě nelitovali. Čekala je zajímavá podívaná a poutavý doprovodný program. Pro dětské návštěvníky byly připraveny nejrůznější hry a soutěže. Zájemci si mohli vyzkoušet, jak mají přesnou mušku na laserové střelnici, nebo zhlédnout výstroj a výzbroj strážníků. K vidění byla ukázka čtyřspřeží starokladrubských koní z Národního hřebčína Kladruby nad Labem nebo voltižní exhibice - Voltiž DRAGO z Hrabové. Nechyběl ani tradiční pushball,” informoval c. Michal Maršo, tiskový mluvčí soutěže.

Soutěžilo se ve třech disciplínách - cross parkuru O pohár ředitele Městské policie Ostrava, zrcadlovém skákání O pohár primátora statutárního města Ostravy a v hlavní disciplíně - policejním parkuru O pohár hejtmana Moravskoslszského kraje. Na základě všech tří výsledků byl vyhlášen Přeborník městských policií České republiky v jízdě na koni. Pro rok 2016 se jím stal Tomáš Novák na koni Solo Pandora z Městské policie Ostrava.

Po ukončení všech disciplín byly před diváky a slavnostně nastoupenými závodníky vyhlášeny výsledky.

Cross parkur - O pohár ředitele městské policie Ostrava vyhlásil a pohár předal Mgr. Zdeňek Harazim, ředitel Městské policie Ostrava:

1. Tomáš Novák na koni Solo Pandora, Městská policie Ostrava, 2. Ivana Vitásková na koni Favory Baroneta, Městská policie Ostrava, 3. Ing. Martin Horník na koni generalissimus Estetica, Městská policie hlavního města Prahy.

Zrcadlové skákání - O pohár primátora statutárního města Ostravy vyhlásil a předal Ing. Tomáš Macura, primátor města Ostravy:

1. Tomáš Novák na koni Solo Pandora, Městská policie Ostrava, 2. Ing. Martin Horník na koni Generalissimus Estetica, Městská policie hlavního města Praha, 3. Daniel Orsag na koni Solo Romy, Městská policie Ostrava.

Speciální policejní parkur - O pohár hejtmana Moravskoslezského kraje vyhlásil a předal Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje. 

1. Daniel Orsag na koni Solo Romy, Městská policie Ostrava, 2. Libor Zedníček na koni Solo Macarena, Městská policie Ostrava, 3. Ivana Vitásková na koni Favory Baronela, Městská policie Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám