Hlavní obsah

Mezinárodní folklórní slavnosti Pod Zvičinou nabídnou své 39. pokračování

Novinky, Petr Hoška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lázních Bělohradě se bude letos 20. až 23. června opět konat Mezinárodní folklorní festival Pod Zvičinou. V tomto krásném lázeňském městě se budete moci těšit na účinkující z ČR a zahraniční soubory z Indie, Itálie, Chorvatska a Slovenska. Samozřejmě bude vystupovat i domácí Hořeňák a Hořeňáček.

Foto: Petr Hoška

Národopisné slavnosti

Článek

Již po 39. ožije lázeňské město folklórem. V rodném městě spisovatele K. V. Raise můžete ve dnech 20. až 23. června navštívit tradiční Mezinárodní folklorní slavnosti Pod Zvičinou.

Těšit se můžete na pestrobarevné krojované vystoupení českých i zahraničních souborů. Většina vystoupení proběhne v Zámeckém parku v centru města. Letos se v rámci festivalu uskuteční Bělohradský jarmark. Celou sobotu a neděli budou k dispozici tradiční dobové výrobky, pochutiny a spousta zábavy.

Přijďte si s námi v sobotu zatančit polku na čas, nebo v tento den zavítejte do Zámeckého parku a můžete spolu s námi vyhodnotit nejlepší guláš, který budou přímo před vámi vařit různé soutěžní skupiny. Stejně tak v tento den můžete vidět ukázku historického šermu.

Lidový zpěv oživí i nedělní mši v kostele Všech svatých a městem projde nádherný krojovaný průvod, který vás dovede na galaprogram v Zámeckém parku.

Účinkují: LIPTA Liptál, HADÁŘEK Červený Kostelec, MARKOVICE Postřelmov, FURIANT Malá Bělá, HOŘEŇÁK a HOŘEŇÁČEK Lázně Bělohrad a zahraniční soubory z Indie, Itálie, Chorvatska a Slovenska.

Putování Raisovým krajem

V době konání folklórních slavností bude v sobotu a neděli probíhat turistická akce, kterou pořádá Královéhradecká oblast v rámci oslav 125 let založení KČT.

Jednotlivé pěší trasy jsou dlouhé od 5 do 35 km a cyklotrasy 25 až 50 km. Jsou vedeny malebnou zvlněnou až kopcovitou krajinou se spoustou kouzelných výhledů i pohodlných laviček, zvoucích k odpočinku. Cyklostezky vedou po méně frekventovaných silničkách a dobře sjízdných polních či lesních cestách.

Tato akce se koná i jako součást projektu Poznejme nové vrcholy a přispějeme tím na výstavbu Bezručovy turistické chaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám