Hlavní obsah

Městské lázně v Plzni se po 20 letech otevřou veřejnosti

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých dvaceti letech se plzeňské Městské lázně opět otevřou veřejnosti. V objektu na Denisově nábřeží se plánuje paintballové hřiště.

Foto: Tos production

V objektu chátrajících veřejných lázní na Denisově nábřeží v Plzni se plánuje paintballové hřiště.

Článek

Prostory veřejných lázní v Plzni jsou již více než 20 let mimo provoz a bez pravidelné údržby. Toto vyústilo v tristní stav objektu, který byl způsoben kombinací vandalismu, nepovoleného užívání a rozkrádání stavebních konstrukcí.

Plzeňská firma DPZ Conzulting s. r. o., která si pronajala lázně od italského majitele, chce využít zhruba 15 % objektu pro sportovní využití – paintball.

"Objekt jsme už převzali, provádíme úklidové práce a zabezpečujeme ho proti vandalismu a bezdomovcům," uvedl Petr Papež, zástupce společnosti.

"Podle stanoviska našeho advokáta a architekta neohrozí provozování paintballu kulturní památku. Prozatím nehodláme v objektu provádět žádné stavební práce. Veškeré věci týkající se našeho působení jsou mobilní a lze je z objektu kdykoliv odstranit. Barva, která je obsahem paintballových kuliček je zdravotně nezávadná a vodou omyvatelná, na což máme k dispozici i příslušný chemický rozbor," uvedl Tomáš Zísler, druhý z trojice mladíků, kteří provozují paintball 13 hřištích v ČR.

Italští majitelé objektu zájem o lázně vítají, protože z nájmu začnou realizovat nezbytné stavební opravy.

Vlastník objektu nadále pracuje na dlouhodobém plánu obnovy budovy a snaží se najít realizovatelný projekt. Působení DPZ Conzulting s. r. o. v objektu je střednědobého charakteru a jeho účelem je zajistit objekt proti dalšímu chátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám