Hlavní obsah

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí reprízu dramatu Kočka na rozpálené plechové střeše

Novinky, Robert Rohál

Kočka na rozpálené plechové střeše - slavné rodinné drama z amerického jihu ve zcela novém překladu Zuzany Joskové - uvede 13. listopadu od 19 hodin v repríze Městské divadlo v Mladé Boleslavi. Slavnou hru amerického dramatika Tennessee Williamse režíroval Petr Svojtka.

Foto: Jakub Křovák

Petr Prokeš, Malvína Pachlová a Ivana Nováčková.

Článek

Každá rodina má svoje skrytá tajemství, která když vyjdou na povrch, nic už není jako dřív. Je možné se cítit opuštěný v rodinném kruhu? Je touha po penězích silnější než touha po životě? A znamenají peníze vždycky štěstí?

Klasické americké drama Tennesseho Williamse bylo v roce 1955 oceněno Pulitzerovou cenou a je sondou do problémů rodinného života. Rodina je základ společnosti a snažíme se ji udržet pohromadě za každou cenu, protože jak praví sám autor: „Vítězstvím pro kočku na rozpálené plechové střeše je to, že se tam snaží vydržet co nejdéle.”

V představení, které mělo v Městském divadle v Mladé Boleslavi premiéru 14. června 2019, hrají Malvína Pachlová (Margaret), Milan Ligač (Brick), Alena Hladká (Mae), Petr Prokeš (Gooper), Ivana Nováčková (matka), Petr Bucháček (otec), Milan Koníček (Důstojný otec Tooker), Roman Teprt (Doktor Baugh) a další.

Další repríza inscenace Kočka na rozpálené plechové střeše proběhne 5. prosince v 19 hodin.

Další informace: https://www.youtube.com/watch?v=WneN6ZQqOH8=emb_title=IwAR3VXxixI92vQSGuopqDEf0MUax7pPYyqlM7YUsMTA_aOeM-8kLwisnZMIg

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám