Hlavní obsah

Městská policie Ostrava pořádá cyklické kurzy pro veřejnost

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 29. září uspořádali příslušníci Městské policie Ostrava další kurz pro veřejnost, tentokrát na téma Ochrana člověka při mimořádných událostech.

Foto: Josef Zajíc

Část účastníků kurzu.

Článek

Kurz se konal v prostorách Integrovaného záchranného systému v Ostravě-Porubě. Námět kurzu Ochrana člověka při mimořádných událostech je téma důležité, protože v kraji a především v Ostravě jsou místa, kde k eventuálním mimořádným událostem může dojít a občan by měl být na ně připraven.

Kurz, který trval od 16 do 19 hodin, byl rozdělen na tři části. V první části věnované ochraně obyvatel školil strážní preventista Jaromír Kolařík. V průběhu přednášky byly probrány a utvrzeny důležité informace, které občan často nepovažuje za důležité, ale které v případě mimořádné události mu mohou zachránit život. Proto účastníci byli informováni o varovných signálech, o použití improvizovaných ochranných prostředků, evakuaci a chování za těchto mimořádných událostí.

V druhé části Libor Mrozowski provedl areálem ISZ hasičů. Ukázal šatny hasičů a areál autoparku hasičských aut, které se svými posádkami vyjíždějí k požárům, autonehodám a jiným situacím, jako jsou například povodně. Předvedl vybavení hasičských aut a podrobně popsal a vysvětlil jejich použití při zásahu.

Třetí část byla ryze praktická. Dva příslušníci Městské policie Ostrava učili základům sebeobrany. V dobře vybavené tělocvičně, kde jednu třetinu tvoří lezecká stěna, jasně, přehledně a podrobně vysvětlili základy sebeobrany.

Cyklické kurzy pro obyvatele Ostravy jsou organizovány jednou měsíčně na různých zajímavých místech v areálech městské policie či integrovaného záchranného systému.

Reklama

Výběr článků

Načítám