Hlavní obsah

Město plné strašidel

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatele Českých Budějovic 31. října možná vystrašila podivná stvoření, která se zjevovala v centru města. Studenti Česko-anglického gymnázia totiž slavili Halloween.

Foto: Kateřina Štruncová

Výzdoba u vchodu do školy

Článek

„Halloween má na naší škole mnohaletou tradici, slavíme ho prakticky již od založení školy v roce 1992,” sdělila ředitelka gymnázia RNDr. Danuše Lhotková. „Jsme rádi, že tradice zůstává a dokonce přicházejí i bývalí studenti, kteří pomáhají s haloweenskou výzdobou,” dodala.

Budova Česko-anglického gymnázia v Suchém Vrbném byla letos opravdu mimořádně hezky vyzdobena dýněmi, světýlky, netopýry a dalšími rekvizitami, takže se masky cítily ve svém živlu. V hale školy se uskutečnila přehlídka strašidel, porota složená ze zahraničních lektorů vybírala nejlepší z nich. Zaujala např. skupina Harryho Pottera či mladé čarodějnice.

V příjemném odpoledním slunci se pak příšerky vydaly do města plnit na jednotlivých stanicích úkoly z různých oblastí vědění. Poté se všichni vrátili do školy, prošli strašidelným hradem a užili si halloweenskou párty. Za rok se strašidla jistě zase na ČAG vrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám