Hlavní obsah

Město Horní Bříza udělilo své první čestné občanství

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvním čestným občanstvím Horní Břízy se může pyšnit Zdeněk Bláha, zakladatel a umělecký vedoucí folklorního souboru Úsměv.

Foto: Archiv FS Úsměv

Pan Zdeněk Bláha, čerstvý „pětaosmdesátník"

Článek

Zdeněk Bláha dostane čestné občanství Města Horní Břízy u příležitosti svého životního jubilea - na konci loňského roku oslavil 85 let. K této události je přichystán na sobotu 31. ledna pořad s názvem 85 let Zdeňka Bláhy.

Zastupitelstvo Horní Bříza schválilo čestné občanství pro pana Bláhu na svém zasedání 17. prosince 2014. Zastupitelé dále pověřili starostu Ing. Vojtěcha Šedivce ke slavnostnímu předáni ceny při pořadu 85 let Zdeňka Bláhy.

„Srdečně zveme všechny v sobotu od 18 hodin do kulturního domu Klub Horní Bříza, kde si Folklorní soubor Úsměv přichystal program k výročí pana Bláhy,” zve na akci zastupitel města Ladislav Čech, který předložil návrh na čestné občanství za SNK Město lidem.

Zdeněk Bláha

Folklorista, všestranný muzikant, hudební skladatel, virtuóz na dudy a dlouholetý hudební redaktor Českého rozhlasu Plzeň. V roce 1958 založil Folklorní soubor Úsměv, kterému se celý život věnuje naplno. Jeho jméno je známo nejen u nás, v Západních Čechách, ale po celé republice i v zahraničí. Pan Bláha je také znám svým humorem a svůj úsměv rozdává na potkání.

Úsměv

Folklorní soubor Úsměv byl založen v Horní Bříze před 57 lety. Jedná se o hudební a taneční seskupení, které čerpá z pramenů okolí Horní Břízy, Dolnobělska, Kralovicka, Plaska a Plzeňska. Soubor se, jak již název vypovídá, snažil na jeviště přinést vtip, veselost a humor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám