Hlavní obsah

Melodie z filmů a šansony zazpívá ve Vyškově představitel drsných mužů Jiří Bartoň

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré filmové melodie – to je název recitálu herce Jiřího Bartoně, který bude uveden ve čtvrtek 18. října v Besedním domě ve Vyškově. Představitel vrahů a drsných mužů ze známých kriminálních seriálů se tak představí jako šansoniér.

Foto: Tereza Pecenová

Herec a šansoniér Jiří Bartoň zazpívá ve Vyškově.

Článek

Komorně laděný pořad, v němž je dán prostor málem zapomenutým písničkovým pokladům, ale i zajímavému a jiskřivému povídání vtipně propojenému s krátkými filmovými dialogy, může zaujmout nejen filmové fajnšmekry.

Za tím vším stojí nejen um a charisma Jiřího Bartoně, ale také vymyšlená dramaturgie, „vymazlené” spojovací texty stejně jako očividně radostná spolupráce všech tří účinkujících na jevišti.

Všichni tři protagonisté tvoří kompaktní trio, přitom se neznají dlouho. Jiří Bartoň je zkušený profesionál - herec, zpěvák a filmový historik, Marie Drkulová je studentkou posledního ročníku Konzervatoře P. J. Vejvanovského Kroměříž a učitelka Romana Blažková je herečkou i režisérkou už dlouho oceňovaného Divadelního spolku Kroměříž.

Písničky z filmů z padesátých až sedmdesátých let (vedle písně Modrá zem z amerického filmu Půlnoční kovboj zaznívají především melodie z českých filmů jako Roztržka, Začít znova, Ztracená tvář, Limonádový Joe, Mučedníci lásky, Lásky mezi kapkami deště nebo Den pro mou lásku), jsou prokládány historkami a zajímavými informacemi týkajícími se toho kterého filmu.

Dále jsou na programu i písně, které v žádném filmu nezazněly, například Suchého písnička Sněhová vločka, nebo šanson Max, který je poctou všem klavíristům z éry, kdy film byl ještě němý.

Zpívajícímu herci Jiřímu Bartoňovi, který má za sebou dvacetiletou divadelní dráhu a řadu rolí v televizních filmech a seriálech (Případy prvního oddělení, Atentát, Specialisté, Modrý kód, Za sklom, Jan Hus, Rašín…), přitom zdárně sekunduje již zmíněná moderátorka Romana Blažková, která s ním rozehrává i několik krátkých dialogů, což celý pořad jen osvěží.

Pořad Staré filmové melodie byl uveden i na letošním ročníku festivalu Dobrušská filmová klapka, kde se setkal s velkým úspěchem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám