Hlavní obsah

Medici a mladí lékaři pomáhají léčbě i hudbou

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropský orchestr a sbor studentů medicíny bude koncertovat v Praze a Brně. Výtěžek poputuje na konto Zdravotního klauna o. p. s.

Foto: archiv EMSO

Článek

Tradice dobročinného projektu European Medical Student´s Orchestra and Choir sahá do roku 1993.  Předchozí ročníky se konaly například v Londýně, Barceloně, ​​Lublani, Stockholmu či Budapešti.

Každoročně se z celé Evropy sjíždí přibližně osmdesát studentů a mladých lékařů s láskou k hudbě do jednoho vybraného města. Zde se pod vedením zkušeného dirigenta vytvoří symfonický orchestr a sbor a připraví k vystoupení.

Organizace letošního “českého ročníku” v Praze a Brně se ujali absolventi 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Mladí lékaři a studenti medicíny, současně aktivní hudebníci, se budou letos intenzivně připravovat v Praze v týdnu od 21. do 28. července.

Pod taktovkou zkušeného českého dirigenta Lukáše Prchala a slavné německé sbormistryně Anny-Kathariny Kalmbachové budou nacvičovat náročný repertoár. Na dvou benefičních koncertech se představí dvěma skladbami Antonína Dvořáka: Symfonií č. 5 a Lužanskou Mší D-dur .

Pražský koncert se koná 29. července od 19 hodin v kostele Svatého Salvátora, v Brně se odehraje o den později – 30. července ve stejnou hodinu v Besedním domě.

Výtěžek z obou koncertů poputuje na konto organizace Zdravotní klaun, o. p. s., která se věnuje podpoře léčby relaxaci evokujících návštěv dětských i geriatrických pacientů v nemocnicích a léčebnách. Dobrá myšlenka v přitažlivém provedení si ještě před úvodními tóny zaslouží potlesk.

Reklama

Výběr článků

Načítám