Hlavní obsah

Mauerová s Decastelo v Brně na veletrhu módy "zlikvidovaly" modelky

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se módou, že některé herečky, zpěvačky či moderátorky občas fušují do řemesla modelkám, už jsme si všichni zvykli. Nebylo tomu jinak ani na letošním brněnském veletrhu Styl a Kabo, kam si vyrazily dvě „minimodelky“, jejichž míra nedosahuje ani 160 centimetrů.

Foto: Vladimír Zemánek

Mauerová a Decastelo, v pozadí Fajksová, Kovandová

Článek

Které české VIPky byste tipovali, že byly tak troufalé? Nebyl to nikdo jiný než Eva Decastelo a Míša Maurerová. Ani jedna se nenechala nikterak odradit svojí výškou a vyzkoušely si práci modelek přímo před zraky diváků.

Mezi profesionálními modelkami sice místo nebylo, ale Eva s Míšou si poradily. Vicemiss ČR 2014 Terezie Skoumalová a Česká Miss World 2013 Lucie Kovandová skončily svázané v zákulisí a jejich místa zaujaly herečky. Byl to kousek, který byl vykonán s jasnou mírou nadsázky, takže se nikomu nic nestalo.

Chůze po mole jim docela šla, ale dlouhonohým manekýnám se samozřejmě drobné dívky moc nelíbily, a tak musely odpochodovat do zákulisí. A tak se odvrhnuté maminky dohromady čtyř dětí rozhodly přece jen zůstat u svých profesí herečky a moderátorky a modeling přenechaly odbornicím.

Herečka Míša Maurerová se svěřila: „Teprve po dvou dětech, ve 34 letech dostávám nabídky na práci modelky, dokonce jsem nedávno předváděla spodní prádlo,” uvedla se smíchem.

Na srpnových veletrzích módy bylo letos k vidění spousta zajímavostí. Návštěvníci se velice zajímali například o speciální spodní prádlo s obsahem aktivního uhlí, které pohlcuje pachy, nebo recyklovatelnou obuv z Brazílie, která naopak voní.

Mezinárodní veletrhy módy, obuvi a koženého zboží STYL a KABO se poprvé objevily na brněnském výstavišti v roce 1993. Jejich 44. ročník přinesl jedinečnou možnost seznámení se s aktuálními trendy, novinkami a navázal na přímé obchodní kontakty s partnery nejen z České republiky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám