Hlavní obsah

Matěják hattrickem pomohl hokejbalové Opavě do semifinále play-off. Malenovice čeká pátý duel

Novinky, Vojtěch Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až páté utkání bude rozhodovat čtvrtfinálovou sérii hokejbalového play-off východní skupiny 1. ligy, mezi Malenovicemi a Sudoměřicemi. Zlínští hokejbalisté sice v sobotu získali na jihu Moravy matchball, domácí ale nedělním duelem sérii srovnali. Naopak Opava s přehledem postoupila.

Foto: Martina Janů

Třetí duel Opavy a Pardubic ukončil čtvrtfinálovou sérii mezi těmito soupeři

Článek

SK Sudoměřice - TJ ACS Malenovice 2:3 (0:2, 1:2, 0:0)

Malenovice odjížděly na jih Moravy za stavu 1:1 v sérii. V sobotním utkání začali hosté lépe a přes to, že nebyli střelecky aktivnější, gólově se jim dařilo více. Skórovat dokázali dokonce ve vlastním oslabení a i díky tomu přehráli soupeře poměrem 2:3.

SK Sudoměřice - TJ ACS Malenovice 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Do nedělního duelu tak vstupovali se snahou rozhodnout sérii ve svůj prospěch. Hráči Sudoměřic však s ukončením sezóny pro svůj celek nesouhlasili. V utkání byli lepším týmem a svému soupeři dokázali nastřílet čtyři branky. Vstupní část sice skončila bez gólu, v druhé třetině ale hosté z Malenovic dvakrát inkasovali. To se opakovalo rovněž v závěrečném dějství a po prohře 4:1 uvidí fanoušci z Malenovic rozhodující pátý duel.

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - SHC Opava 2:7 (2:4, 0:1, 0:2)

To Opava zdramatizování série nedopustila. Fanoušci Svitkova viděli velmi zajímavou první třetinu, ve které padlo šest gólů. "Hned v úvodním střídání utekl naší obraně domácí Jirsa a v první minutě vstřelil vedoucí gól Svítkova. Branka nás trochu zaskočila, ale důležité bylo, že jsme našli hned v zápětí odpověď z hokejky našeho nejlepšího hráče zápasu, Aleše Matějáka,“ řekl Dušan Vladař, vedoucí týmu SHC.

Domácí svému soupeři v osmé minutě znovu odskočili, přestřelka však pokračovala a Slezané zanedlouho srovnali krok. „V 8. minutě to byli zase domácí, kteří šli do vedení 2:1 po střele Kopeckého. Tato branka byla docela smolná, spíše takové nahození na branku,” uvedl Vladař a dodal: „Pak měl Svítkov ještě dvě nebezpečné střely do brankové konstrukce, ale řekl bych, že od 10. minuty první třetiny jsme už domácí k vyloženým šancím nepouštěli. O vyrovnání na 2:2 se postaral Martin Zavřel po asistenci Porubčanského v přesilové hře a do konce první třetiny jsme stihli ještě dvě branky z hokejek Christa a Palcera. Dlouho jsem neviděl takovou divokou první třetinu v play-off… Diváci se rozhodně nenudili…“

Samotný Dušan Vladař se pak stal jediným přesným střelcem z druhé části. Tato patnáctiminutovka byla gólově nejchudší. V té třetí totiž fanoušci viděli góly dva.

„Před třetí částí jsme si v kabině řekli, že nesmíme domácím dát příležitost ještě se zápasem něco udělat. Snažili jsme se hrát disciplinovaně a co nejvíce v útočném pásmu. To celkem vycházelo a díky faulům Svítkova jsme se dostávali k naší veliké zbrani této série a to k přesilovkám. Hned dvě využil Aleš Matěják a zkompletoval tak svůj hattrick. Aleš měl jednoznačně „svůj den“. Vždyť ke třem brankám přidal i dvě asistence! Jsem moc rád, že jsme sérii ukončili v co nejkratším termínu a po výborném výkonu celého mužstva. Všichni si zaslouží pochvalu!“

Reklama

Výběr článků

Načítám