Hlavní obsah

Matěj Volf si vyplaval v Domažlicích sedm zlatých medailí

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. února se plavci ve věku od 8 do 12 let oddílu TJ Slávie Chomutov vydali na dlouhou cestu do Domažlic, aby se zde zúčastnili 10. ročníku plaveckých závodů Malá cena Chodska.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slávie Chomutov v Domažlicích na Malé ceně Chodska

Článek

Největší medailové žně si tentokrát užil 10letý Matěj Volf, který startoval v šesti disciplínách a v žádné z nich nedal svým soupeřům šanci a pokaždé s přehledem zvítězil. Jeho vítězné disciplíny byly 50 m a 100 m volný způsob, 100 m znak, prsa, motýl a polohový závod. Vítězstvími ve všech startech si zajistil také jednoznačné vítězství ve čtyřboji na 4x100m. Matěj si tak z Domažlic odvážel 6 zlatých medailí ze zaplavaných disciplín a k tomu jednu velkou zlatou medaili za vítězství ve čtyřboji.

Mezi 10letými plavci vybojoval dvakrát bronz ještě Samuel Fischer za 50 m a 100 m volný způsob. Bez umístění na bednách nás mezi 10letými plavci reprezentovali ještě Radek Jenček, který se umístil ve čtyřboji 4x100m na parádním 4. místě, a Alena Pernetová.

V nejmladší kategorii 9letých a mladších plavců se dokázal na stupně vítězů prosadit pouze Honza Petr, který dokázal vybojovat bronz na 50 m znak. V celkovém hodnocení ve čtyřboji 4x50m se umístil na výborném 6. místě. Z nejmladších plavců nás zastupovali ještě Ondřej Bušek, Matěj Drs, Tomáš Moravec, Josef Rabas, Jan Valenta a Kateřina Kosková.

V nejstarší kategorii 11 a 12letých plavců se dokázaly nejlépe prosadit mladší 11leté plavkyně. Na zlatou medaili dosáhla pouze Kamila Slabihoudová na 100 m prsa, kde nedala ani o rok starším soupeřkám šanci a zvítězila. Ke zlaté medaili přidala dvě bronzové na 100 m znak a 100 m polohový závod. V disciplínách na 50 m a 100 m volný způsob a 100 m motýl přidala 8., 6. a 5. místo. Těmito umístěními si Kamila zajistila v hlavním závodě čtyřboje 4x100m celkový bronz.

Jeden bronz dokázala vybojovat 11letá Alice Richtrová na 100 m motýl. V hodnocení čtyřboje 4x100m obsadila krásnou 4. příčku. Hned za Alicí na 5. příčce se umístila další 11letá plavkyně Eliška Dvořáková. Z chlapců se nejlépe umístil 12letý Jakub Štemberk, který v hodnocení čtyřboje 4x100m obsadil konečnou 5. příčku. Těsně za Jakubem skončili na 7. místě Jiří Lisý a na 8. místě Josef Štemberk.

Z 12letých plavců reprezentovali oddíl TJ Slávii Chomutov ještě Jakub Dohnanský, Filip Kudláček, Lucie Grussová a Johanka Holá. Z 11letých to pak byli Jakub Kindl, Martin Oharek, Karel Pěnkava, Tereza Hošková, Stanislava Chytrová a Tereza Jankovičová.

Malé ceny Chodska v Domažlicích se zúčastnilo 27 plavců TJ Slávie Chomutov - z celkového počtu 130 startů vybojovalo 7 zlatých a 6 bronzových medailí a 1 zlatou a 1 bronzovou medaili v hlavním závodě čtyřboje 4x100m. K medailovým umístěním navíc přidalo 54 umístění do desátého místa a 65 osobních rekordů.

V sobotu 16. února se naši 12letí a mladší plavci vydají na další závod, tentokrát do Loun na Malou cenu Prosen, kde se pokusí vybojovat putovní pohár Malé ceny Prosen, který chomutovští plavci měli v držení již v letech 2005, 2006, 2010 a 2011.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde Na fotogalerii ze závodů se můžete podívat zde

Fotogalerie v plném rozlišení (476MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám