Hlavní obsah

Masters of Rock se z Vizovic stěhovat nebude

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci největšího svátku tvrdé muziky u nás mohou jásat. Masters of Rock se i příští rok uskuteční ve Vizovicích. Místní zastupitelé totiž couvli ze svého požadavku a nezvýší pořádající agentuře poplatek tak, jak původně navrhovali.

Článek

Vizovičtí zastupitelé dali největšímu festivalu u nás téměř jednohlasně zelenou. Jsou si totiž dobře vědomi toho, že do jinak poklidného malého městečka tečou díky Masters of Rock finance. Hudební turisté tu u místních lidí, podnikatelů, živnostníků i sdružení utratí velké peníze a zároveň městu přináší přímou finanční injekci a velkou reklamu.

Vizovicím přitom vážně hrozilo, že o festival přijdou. Nové vedení města totiž chtělo po pořádající agentuře Pragokoncert deset procent ze vstupného. To ale agentura pokládala za likvidační, proto začala hledat pro pořádání festivalu nové prostory. Favoritem byly Otrokovice, zájem měl i Holešov či Kroměříž. Nakonec ale vizovičtí zastupitelé couvli a přijali vyhlášku, podle které organizátor městu zaplatí „pouze“ sto tisíc korun.

Další ročník hojně navštěvovaného festivalu Masters of Rock se uskuteční od 14. do 17. července 2011. Program v areálu vizovické likérky bude opět velmi nabitý. Účast už potvrdila celá řada skupin, např. Guano Apes, Hammerfall, Moonspell a z českých mimo jiné Tři sestry, Fleret či Tleskač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám