Hlavní obsah

Maškarní karneval v Záluží ovládla stovka masek

Novinky, Jiří Bulín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět po roce se v sobotu 9. února uskutečnil hojně navštěvovaný maškarní karneval v Kulturním domě Záluží. V maskách dorazilo skoro sto dětí a doprovodil je skoro stejný počet dospělých. A kdo přišel, skutečně neprohloupil.

Foto: Jiří Bulín

Maškarní karneval 1

Článek

Děti nejprve absolvovaly promenádu, v rámci níž se představily jednotlivé druhy masek. Na několika metrech čtverečních se během krátké doby, uprostřed kruhu utvořeného ostatními maskami, vystřídali postupně všichni kašpárci, kovbojové, princezny a spousta dalších zástupců pohádkové i dalších říší.

Po promenádě přišlo na řadu krátké vystoupení kouzelného Vašíka, který všechny ohromil svými kouzly s knížkou, a poté se přesunul do přísálí, kde každému podle jeho přání vyrobil z balónků cokoli, co bylo v jeho silách (pejska, šneka, květinu…).

Děti v krásných maskách si i zatančily ve dvojicích s balónky. Jejich úkol spočíval v co nejdelším tanci a udržení balónku mezi čely.

Jen co se dotančilo, čekalo na děti ruční tvoření. V přísálí si mohly na třech stanovištích vyrobit náramek z korálků, namalovat obrázek a orazítkovat kouzelný kapesníček.

Vyrábění se docela protáhlo, takže poté se už stihlo pouze jedno kolo oblíbené židličkované a šlo se do finále. Kdo chtěl - tančil, kdo chtěl - zpíval a těsně před odchodem si většina zúčastněných ještě vyzvedla tombolu, která byla součástí celého programu. Vyhrál doslova každý a nejen v tombole. V průběhu celého programu se totiž rozdávaly sladkosti, které věnovalo město Třemošná, jemuž za to patří velký dík.

Nezbývá než poděkovat rodičům i dětem, které dorazily na náš maškarní karneval a pozvat je na další akce, které pro ně DDM Kamarád Třemošná pořádá. V nejbližší době se chystá pobytová akce o jarních prázdninách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám