Hlavní obsah

Masarykovo náměstí v Ostravě je centrem odpočinku, poučení a zábavy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrální ostravské náměstí je v moravskoslezské metropoli největší. Svoji funkci plnilo již od dávných dob, ale místem setkání lidí za zábavou se stalo na počátku 19. století, kdy dnešní prostor byl obestavěn zděnými domy. V té době náměstí dominovala Stará radnice s věží, kde dnes sídlí Ostravské muzeum.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.7.2018 Masarykovo náměstí v Ostravě je místo pro setkání, zábavu a sport.

Článek

Současné Masarykovo náměstí s plochou 9 500 metrů čtverečních prochází ulice 28. října. Náměstí dominuje Mariánský sloup instalovaný poprvé v roce 1702 a socha sv. Floriána (1763). Od roku 2007 i vodotrysk zabudovaný v dlažbě a ve večerních hodinách osvětlený.

V severní části Masarykova náměstí je od 7. do 29. července instalována výstava České tiskové kanceláře Okamžiky 100letí. Výstava je putovní a dokumentuje události v Československu a České republice s přihlédnutím k událostem v Ostravě od 28. října 1918 až po začátek roku 2018. Výstava se zvláště zabývá osmičkovými událostmi. Instalována je na třiceti velkoplošných panelech, a tedy na šedesáti informačních tabulích.

Jiné informace může návštěvník Masarykova náměstí získat v Ostravském muzeu, kde v současné době probíhá výstava Pozor, vyletí ptáček, která potrvá do 2. září. Od září do prosince muzeum chystá velkou výstavu s názvem I. republika.

Náměstí je také centrem odpočinku a dobré zábavy. Od počátku prázdnin zde sídlí sportovní areál s názvem Písek v centru, o který se stará Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz. Denně je využíváno plážové hřiště. Už proběhl turnaj v plážovém volejbale mužů a žen. 

V pondělí 23. července od 19 hodin zde probíhal již druhý prázdninový workshop a ukázka argentinského tanga. Tuto akci organizuje společnost Tango Argentino Ostrava. Další akce s tancem se na plážovém hřišti na Masarykově náměstí připravuje 17. srpna.

Na sobotu 28. července se chystá sportovní akce Beach ragby Ostrava 2018. Turnaj začne v 10 hodin a bude ukončen v 19 hodin vyhlášením vítězů. Pořadatelé připravili doprovodný program. Občerstvení nabízí zastřešený stánek Laura cofee.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám