Hlavní obsah

Martin Matzke se zúčastní nejprestižnějšího závodního šampionátu na světě

Novinky, Karel Kubeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých a velice náročných předsezónních vyjednáváních je konečně jasno, jak bude vypadat letošní sezóna roudnického automobilového jezdce Martina Matzkeho.

Foto: Petr Frýba

Testování s novým vozem

Článek

Martin se bude účastnit nejprestižnějšího závodního šampionátu na světě, a to Blancpain Endurance Series, s jedním z nejlepších závodních týmů v poli s Vita4One - držitelem titulu Mistra Světa GT1 a pěti titulů Mistra Evropy.

Martinův manažer a otec v jedné osobě vyjednával s týmem Vita4One od roku 2010, kdy Martin na Nürburgringu vyhrál oba závody ADAC GT Masters při účasti FIA GT1 World Championship, a Michael Bartels projevil o Martina zájem. Náročné, ale velmi přátelské vyjednávání nakonec dospělo do úspěšného konce.

V týmu Vita4One Martin odjel již jeden závod Blancpain Endurance Series ve francouzské Magny Course, kde Martinova posádka skončila těsně za stupni vítězů. Martin se objeví již tento víkend v italské Monze, kde je do úvodního závodu sezóny přihlášeno neuvěřitelných 62 vozů, což je absolutní maximum, které řády povolují. Na startu tohoto závodu se ukáží  ti nejlepší jezdci z celého světa. Martin bude startovatv nejvyšší kategorii PRO spolu v posádce s Matiasem Russo (ARG) a Stefanem Cressonim (ITA).

„Mým snem vždy bylo startovat v profesionálním týmu a jsem rád, že se díky svému otci mohu objevit právě v týmu Vita4One. Samozřejmě by to nebylo možné bez našich věrných sponzorů, kterým patří mé obrovské díky. Myslím si, že je to velice přesvědčivý základ do této sezony, ještě, aby nám to štěstí bylo nakloněno,” dodal Martin Matzke ke svému letošnímu angažmá.

Reklama

Výběr článků

Načítám