Hlavní obsah

Marta Kubišová ukončí na podzim kariéru. Chystá závěrečné turné

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá česká zpěvačka Marta Kubišová se rozhodla ukončit na podzim tohoto roku kariéru. Její poslední koncert se uskuteční v Českých Budějovicích 1. listopadu v den jejích 75. narozenin - a zároveň místě, kde se narodila. Ještě před tím má ale několik zastávek.

Foto: Jitka Doubravová

Marta Kubišová při předávání zlaté desky

Článek

Marta Kubišová je nejen výjimečná zpěvačka, ale především i vlastenka. Za dob vlády komunistů se stala mluvčí Charty 77 a proti tehdejšímu režimu bojovala. Bylo jí zakázáno dvacet let zpívat. Stačilo podepsat jeden papír, a zákaz by se zrušil. Hrdá Marta to ale neučinila, a i když měla na svém kontě už tři Zlaté slavíky, nezpívala.

Po svržení vlády v roce 1989 Marta zazpívala na balkoně na Václavském náměstí, a následně začala koncertovat. A zpívat bude až do letošního podzimu, kdy svým turné Marta Naposledy ukončí kariéru.

Marta naposledy zazpívá v sedmi městech České republiky, a to v Brně, Sedlčanech, Hořovicích, Chomutově, Varnsdorfu, Praze a v Českých Budějovicích. České Budějovice budou jejím posledním koncertem, který se uskuteční v den jejích 75. narozenin. A právě v tomto jihočeském městě se Marta i narodila.

Velký koncert se chystá v Praze v Lucerně, kde nebude vystupovat sama. Jako hosty si pozvala Lucii Bílou, Anetu Langerovou nebo Václava Neckáře, kteří se s její kariérou přijdou též rozloučit.

Reklama

Výběr článků

Načítám