Hlavní obsah

Marihuanu za milion sklidila policie

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním říjnovém týdnu se uherskohradišťským kriminalistům podařil kapitální úlovek v podobě marihuany v hodnotě milionu korun. V Ostrožské Nové Vsi ji pěstoval dvaatřicetiletý recidivista, kterému za nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku hrozí až rok vězení.

Foto: PČR Uherské Hradiště
Článek

Uherskohradišťští kriminalisté v průběhu léta začali sbírat střípky informací k pachateli, který někde na Uherskoostrožsku pěstuje a prodává marihuanu. Pečlivost a důslednost přivedla muže zákona až na dvůr starého domu v Ostrožské Nové Vsi, kde 5. října udělali domovní prohlídku.

Na dvoře je čekalo překvapení v podobě bezmála tří desítek rostlin, jejichž více než dvoumetrové výška a bohaté olistění signalizovaly vzornou péči samozvaného zahradníka.

"Odřezali jsme devětadvacet rostlin, jednu jsme nalezli v kuchyni, kde ji už pěstitel sušil," uvedl Aleš Mergental z KŘP Zlín s tím, že muž využíval k sušení rostlin půdu celého domu. Zajištěné rostliny jsou podle kriminalistů zdařilými výpěstky kultivovaných odrůd jako například Blueberry, El-Nino nebo Train, které jsou vyhledávány pro větší obsah THC.

Dlouhodobě nezaměstnaný pěstitel si díky distribuci marihuany žil velmi dobře. Kriminalisté zjistili, že měl prodávat marihuanu v uherskohradišťském regionu, ale prověřují i to, že ji měl v kilogramových dávkách prodávat do Prahy.

"Muž byl již v minulosti trestaný za výrobu a distribuci drog. V současnosti je podezřelý za spáchání trestných činů nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku a z přechovávání těchto látek, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení," dodal Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám