Hlavní obsah

Mariánský podzim je tady

Novinky, Jakub Vohnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 14. září až do soboty 17. září se v Mariánských Lázních koná již 13. ročník Mariánského podzimu. Mezinárodní folklórní festival pořádá od roku 2004 folklórní soubor Marjánek a i letos nabídne návštěvníkům bohatý program plný tance, zpěvu a lidových řemesel.

Foto: Václava Simeonová
Článek

Festival zahájí ve čtvrtek 14. září od 19 hodin košt moravských vín v Anglikánském kostele za doprovodu slovenského souboru Majerán. V pátek 15. září mohou lázeňští hosté ve městě narazit na dudáky, jejichž procházka ulicemi začíná ve 14 hodin na kolonádě. Páteční večer patří tradičně hlavnímu festivalovému programu s názvem Roztančené divadlo, aneb to nejlepší z folkloru, který se koná v Městském divadle od 20 hodin.

V sobotu od 10.30 festival pokračuje oblíbeným průvodem všech účinkujících od hotelu Cristal Palace. V průběhu celého odpoledne následuje program Roztančené město, ve kterém budou soubory hrát, tančit a zpívat a to především na kolonádě nebo u Balbínova pramene v centru města. „Odpoledne zpestříme netradiční módní přehlídkou, která půjde průvodem za doprovodu lidové hudby,” říká Kateřina Jandlová, vedoucí souboru pořádajícího souboru Marjánek.

Nedělní dopoledne zahájí společná snídaně v centru Mariánských Lázní a poté budou vystoupení pokračovat na kolonádě, u Lesního a Balbínova pramene. Celý víkendový program doprovodí řemeslný jarmark na kolonádě a workshopy pro malé i velké.

Na festivalu uvidíte a uslyšíte soubory: Majerán z Liptovského Hrádku, Vrtek z Opavy, Břeclavánek, Kvítek z Hradce Králové, Úsviťáček z Českých Budějovic, Krušnohor z Chomutova, Lidovou muziku z Chrástu a v neposlední řadě místní Rozmarýnek, Junior Dixiland ZUŠ Mariánské Lázně.

Celý festival pořádá Folklorní soubor Marjánek za podpory města Mariánské Lázně, společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně, CUP Vitalu a dalších, bez kterých by se akce jen těžko obešla.

Reklama

Výběr článků

Načítám