Hlavní obsah

Maratón na kolech napsal v Ostravě-Porubě své sedmé pokračování

Novinky, Jiřina Soukupová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. dubna se konal 7. ročník závodu na horských kolech Porubajk, který startoval v Ostravě-Porubě a končil v areálu VŠB TU. Krásné počasí, hojná účast závodníků i diváků charakterizovalo nejen chvíli těsně před startem, ale i v jeho průběhu.

Foto: Jiřina Soukupová

Porubajk - cyklisté právě odstartovali.

Článek

Závod na horských kolech startoval v 11 hodin Ostravě-Porubě na Hlavní třídě a končil v areálu VŠB TU. Trasa vedla z Poruby přes Dolní Lhotu, Horní Lhotu, Pustou Polom, odkud se závodníci vraceli zpět do Poruby.

Prezentace účastníků se konala u baru Florida na Hlavní třídě, zde si mohli závodníci nechat věci v úschovně a převzít si je v cíli závodu.

Závodili jak dospělí, tak také děti, školní týmy a studenti VŠ – na 38 km, dospělí měli trasu delší – 68 km. Každý účastník startoval na vlastní nebezpečí a za běžného silničního provozu, počasí závodícím přálo, bylo pěkné počasí a teplo. 

S akcí spolupracovalo Rádio Čas také lyžařský areál Skalka, kde se od 17 hodin konala moderovaná after party s paralelním slalomem pro příchozí. Na místě byly rovněž připraveny atrakce a soutěže pro děti, skákací hrady apod.

Reklama

Výběr článků

Načítám