Hlavní obsah

Maok a trio Mosskin: meditativní dvojkoncert ve Valašském Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do valašskomeziříčského Kulturního zařízení přijede v pátek 24. dubna zahrát slovenský multiinstrumentalista s uměleckým jménem Maok, jehož jedinečný styl tkví ve snových až mysticky laděných skladbách. Dvojkoncert ve velkém sále doplní pestré akustické trio Mosskin, které zde pokřtí novou desku. Začátek je v 19 hodin.

Foto: Promo Maok
Článek

Návštěvníci koncertu skvělého slovenského hudebníka, multiinstrumentalisty a skladatele divadelní a filmové hudby Maoka se mohou těšit na jeho originální tvorbu, kterou na koncertech doplňuje výbornou improvizací. Svou hudbou chce lidem otevírat uši a k tomu mu slouží právě jeho hudba a pocit hluboké přítomnosti, který jí dokáže vyvolat.

Kolekce vydaných alb čítá na šestnáct kousků. Často je zván k tvorbě hudby pro nejrůznější divadelní a taneční inscenace. Málo kdo ví, že se Maok, vlastním jménem Martin Tesák, podílel například na hudbě k velkofilmu Bathory režiséra Juraje Jakubiska.

Meditativní dvojkoncert doplní mezinárodní akustické trio Mosskin amerického muzikanta Chrise Colemana, Evy Kudrnové a Christoffera Strandha, které ve své hudbě spojuje prvky amerického folku s valašským folklórem. Kapela spojuje mužskou rozjímavost s ženskou rozverností a jejich hlavními zbraněmi jsou na pódiu španělka, housle, zpěv a basová kytara.

Mosskin se před rokem a půl přestěhovali z Brna na Valašsko, kde se k nim přidal nový člen právě v podobě švédského multiinstrumentalisty Christoffera Strandha známého z kapely písničkářky Beaty Bocek. V současné době koncertují po České a Slovenské republice v rámci turné k prvnímu studiovému albu Time Left Behind, které tak bude ve Valašském Meziříčí pokřtěno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám