Hlavní obsah

Manželské vraždění bude ve zlínské budově MAX 32 k vidění i v létě

Novinky, Hana Vondrášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Detektivní komedie Manželské vraždění v režii ředitele Městského divadla Zlín Petra Michálka bude k vidění v netradičních prostorách loftového apartmánu ve čtvrtém nadzemním patře budovy MAX 32 v bývalém svitovském areálu ve Zlíně i přes léto.

Foto: archiv

Plakát inscenace Manželské vraždění

Článek

Manželé Romana a Zdeněk Julinovi, dlouholetí členové uměleckého souboru zlínského divadla, hrají toto představení od března, kdy měla inscenace premiéru. Ojedinělé letní reprízy se uskuteční ještě 30. a 31. července a 25. a 26. srpna vždy od 19 hodin. Vstupenky jsou k dostání na webu a v pokladně divadla a během uzavření divadelní pokladny i na recepci MAX 32.

A jaké to je hrát i v době divadelních prázdnin? „Nikdy jsem v červenci a srpnu nehrála, ale nechtěli jsme mít tak dlouhou pauzu a v září pak něco oprašovat. Hrát v létě byl náš nápad a podle návštěvnosti se zdá, že to byl dobrý nápad,“ říká Romana Julinová, která má za sebou spolu s manželem Zdeňkem první letní reprízy Manželského vraždění.

„Jako rodilý Zlíňák mám pocit, že Zlín je přes léto kulturně „mrtvé“ město. Snad toto bude aspoň malá kapka, která zažene prázdninovou nudu,“ doplnil ji Zdeněk Julina.

Autorem hry Manželské vraždění je francouzský spisovatel, dramatik a režisér Eric-Emmanuel Schmitt.

Komorní scéna byla vytvořena společností CREAM Real Estate na míru divadelnímu představení. Cílem bylo vytvořit autentické prostředí domova, kde se děj odehrává a do kterého divák tiše nahlíží. Ve skutečném obývacím pokoji, ložnici, koupelně reální manželé – herci prožívají svůj nevšední příběh. Komornost podtrhuje kapacita divadla, která čítá maximálně 40 diváků, z toho v prodeji je vždy maximálně 32 lístků.

„V MAX 32 je skvělý prostor pro setkání nás a diváků. Pokud se na sebe dobře napojíme, není to jenom o dívání se, jak to hrajeme, ale i o prožívání vlastních příběhů. To je smysl toho, proč to děláme. Není to tedy jen o tom něco ukázat, toho si užijeme na velkém jevišti dost. Samozřejmě nám nahrává i počet diváků, který je ideální, jak je malý. Dokonale se vytvoří intimita, iluze, že jsme u nás doma a diváci na návštěvě,“ říká Romana.

Manželé Julinovi by si rádi spolu zahráli při takových příležitostech klidně i vícekrát. „S manželem jsme si vyzkoušeli, že si na jevišti můžeme bezmezně důvěřovat. Hraje se nám spolu dobře, tak snad si toho všimne ještě někdo jiný než vnímavý Petr Michálek a využije našeho umění si spolu hrát. Co to bude, je ve hvězdách...“ sní Romana.

A Zdeněk její slova potvrzuje: „Manželské vraždění bylo naše první divadelní setkání v tak velkém rozsahu. Myslím, že to bezvadně funguje a s Romčou půjdu do jakékoliv role.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám