Hlavní obsah

Mandloně v Hustopečích začaly kvést. V sobotu se k nim chystají tisíce návštěvníků

Novinky, Veronika J. T. Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už o nadcházejícím víkendu se celé Hustopeče ponoří do oslav jara, dobrého jídla, vína a především tamějších mandloňových sadů - Slavnosti mandloní a vína vypuknou v sobotu 23. března od 9.00 hodin a samy mandloně se letos rozhodly, že svůj svátek po letech oslaví v plném květu.

Foto: Veronika J. T. Nováková

Hustopečské mandloně se začaly strojit pro své obdivovatele

Článek

Už o uplynulém víkendu se v sadech objevily první nesmělé kvítky, jejichž počet každým dnem narůstá. Ze zkušeností z minulých let a díky příznivé předpovědi počasí se tak dá velmi reálně očekávat, že po několika letech se návštěvníci Slavností mandloní a vína dočkají kromě bohatého kulturního programu i pohledu na plně rozkvetlé mandloně.

Do zvelebování cesty k mandloním se navíc zapojil i místní recesistický Spolek Všehoschopných, který v sadech u rozhledny instaloval pravou nefalšovanou kadibudku. 

„Ona to vlastně není jen tak nějaká obyčejná kadibudka. Jedná se o jeden ze tří našich ´SerPointů´, které máme v plánu rozmístit v okolí města. Jeden bude stát v nejbližší době na cestě do Starovic, kde nám původní kadibudku zničili vandalové a třetí pak instalujeme u nás na ovčárně,“ vysvětlil jeden ze členů spolku Mirek Vodák, který si výrobu suchého záchodu vzal na starost.

Do akce se nevědomky zapojilo i Město Hustopeče. „Výrobu jsme zafinancovali z peněz, které jsme obdrželi loni v září spolu s oceněním Cena starostky města za pořádání akcí všeho druhu a podporu dobročinných projektů. Tímto městu děkujeme a doufáme, že kadibudky budou sloužit našincům i přespolním,“ uzavřel Miroslav Vodák.

V den slavností cestu zpestří i soutěžní a zážitková zastavení dalších hustopečských spolků - těšte se!

Další informace najdete na webu www.slavnosti-mandloni.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám