Hlavní obsah

Malý princ s Kamilem Střihavkou v hlavní roli se vrací na prkna RockOpery Praha

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 26. listopadu holešovická RockOpera Praha opět uvede své nejnovější představení Malý princ. Po červnové premiéře se tak malí i velcí diváci mohou znovu ponořit do nejznámějšího příběhu francouzského spisovatele Antoine de Saint-Exupéry.

Foto: RockOpera Praha

V hlavních rolích světoznámého příběhu Malého prince se v RockOpeře Praha přestaví rocker Kamil Střihavka a tanečnice a choreografka Irina Andreeva

Článek

Příběhu, který však v rukou Milana Steigerwalda a Pavly Forest dostal originální rockový kabát. Představení startuje v 15 hodin.

„V hlavní roli letce se představí zpěvák Kamil Střihavka a prakticky v této opeře nesleze z jeviště. Pojďte si ho užít spolu se skvěle šlapající rockovou kapelou, s fenomenální Irinou Andreevou, křehkým projevem Marie Steigerwaldové, který je v kontrastu k hutným rockovým hlasům dalších sólistů RockOpery, s vynikající akrobacií na šále nebo dětským hereckým souborem Krásný sarafán,” popisuje rockovou operu Malý princ zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Režie a stejně tak i titulní role Malého prince se chopila Irina Andreeva, která je považovaná za fenomén pohybového divadla. Kromě ní, Kamila Střihavky a Marie Steigerwaldové diváci dále uvidí a uslyší Matěje Kohouta, Irenu Kristekovou, Danielu G. Langrovou, Salvi Salvatoreho, Pavlu Forest, Lukáše Šimona, Petra Opavu a dětský herecký soubor RockOpery Praha.

Dalším lákadlem kromě pěveckých a tanečních výkonů, scény a kostýmů bude bezesporu rocková hudba, za níž stojí tradičně Milan Steigerwald. Ten se při jejím komponování rozhodl ukázat zvukomalebnější stránku své tvorby a využil rovněž i možnosti hrát pro mladé publikum rockovou operu v akustické verzi po vzoru slavného televizního hudebního pořadu MTV Unplugged.

„Představení Malý princ odehrajeme netradičně už odpoledne. Chceme, aby si ho mohly užít nejen dospělí, ale i děti. Pro ně je příběh Malého prince krásná a roztomilá pohádka, jež jim rodiče čtou na dobrou noc. Pro rodiče zase příběh plný filozofických myšlenek, který třeba pochopí až teď v dospělosti. Právě balanc mezi oběma světy, aby si z opery odnesly divadelní zážitek děti i jejich rodiče, byl pro nás největší výzvou. O tom, zda se nám to povedlo, se přijďte přesvědčit v sobotu,“ dodala Pavla Forest. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám