Hlavní obsah

Malostranskou besedu čeká rock´n´rollový mejdan se Žlutým psem

Novinky, Tomáš Kopečný

Žlutý pes míří do Malostranské besedy. Česká bigbítová legenda zde vystoupí ve středu 23. listopadu od 20.30 hodin a jako obvykle s sebou přiveze pořádnou dávku energie, pozitivní nálady a rock´n´rollovou show plnou známých hitů a skladeb z posledního alba Stroj času.

Foto: Ája Dvořáčková
Článek

Rocková kapela Žlutý pes působí na české hudební scéně od roku 1978. Jejím zakladatelem a frontmanem je Ondřej Hejma. Skupina odehrála stovky koncertů, během svého působení získala řadu cen včetně Zlaté desky a Ceny akademie populární hudby Anděl. Žlutý pes vydal celkem 14 řadových alb. První nazvané Ondřej Hejma – Žlutý pes vyšlo v září 1988 a zatím poslední Stroj času v roce 2014.

Kapela je unikátní i v tom, že dnes hraje prakticky v základní sestavě - Ondřej Hejma, Jan Martinek, Petr Roškaňuk, Richard Böhm, Kateřina Pelíšková, Jiří Plech Novotný a Richard Dvořák. 

Před dvěma lety Žlutému psu vyšla deska Stroj času, která obsahuje skladby, se kterými těšil své příznivce v osmdesátých letech, ale nikdy se neobjevily na hudebním nosiči, protože Žlutý pes tehdy patřil mezi zakázané umělce. Právě na tyto skladby spolu s největšími hity a s pořádnou dávkou energie a humoru se mohou fanoušci těšit na koncertě v Malostranské besedě.  

Reklama

Výběr článků

Načítám