Hlavní obsah

Malostranská beseda vystavuje karikatury Václava Havla od nejlepších českých a světových výtvarníků

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malostranská beseda v Praze zahajuje ve spolupráci s Českou unií karikaturistů jedinečnou výstavu s názvem Svět kreslí Havla. Ve dnech od 7. do 30. září tak mohou návštěvníci ve foyer hudebního klubu zhlédnout sérii vybraných karikatur Václava Havla od českých i zahraničních autorů.

Foto: O. Sekoer
Článek

„Za projektem nazvaným Svět kreslí Havla stojí Česká unie karikaturistů, která touto cestou chtěla vzdát hold muži, který se zásadním způsobem zasloužil o přechod naší země z totality do demokratické společnosti. K vytvoření karikatur tak oslovila řadu tuzemských i zahraničních výtvarníků a kolekci nejlepších děl můžete nyní v průběhu září vidět u nás v předsálí Malostranské besedy,“ zve návštěvníky mluvčí Malostranské besedy Tomáš Kopečný.

Česká unie karikaturistů byla založena 10. března 1990 z iniciativy novináře Ivana Hanouska. Sdružuje autory kresleného humoru a karikaturisty z České republiky i ze zahraničí.

K jejím činnostem patří pořádání či spolupořádání domácích a mezinárodních soutěží v kresleném humoru, organizace výstav tohoto žánru, vydávání řady katalogů či čtrnáctideníku E-GAG. Je členem mezinárodní organizace FECO (Federation of Cartoonists´ Organisations).

Reklama

Výběr článků

Načítám