Hlavní obsah

Malíř Petr Polášek se angažuje pro charitu, ale chystá i další výstavu, která proběhne v Brně

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Malování je pro něj životní vášní, což dokládá rozsah jeho tvorby i aktivní přístup k prezentaci vlastních děl. Dnes má na svém kontě v Brně domestikovaný malíř Petr Polášek dvacet výstav realizovaných doma i v zahraničí a před sebou další vernisáž, která proběhne právě v jihomoravské metropoli.

Foto: archiv autora

Malíř Petr Polášek.

Článek

Na čem právě pracujete?

Momentálně jsem čerstvě dokončil obraz s názvem Naděje, který bude 7. května dražen na mojí pracovní FB stránce Petr Polášek Artist od 9 do 21 hodin. Výtěžek poputuje pro onkologickou nadaci Krtek, která sídlí v Brně. Projekt je zaštítěn i lékařskou Masrykovou univerzitou a studenti se i aktivně zapojí do propagace. Další moje aktivity směřují k vernisáži, kterou chystám na 23. května v restauraci Viktoria v Brně, kde budu mít pro návštěvníky a příznivce připraveno i jedno velké překvapení...

To ale není váš první charitativní projekt…

Charitativních projektů se aktivně zúčastňuji každým rokem a nebýt pozitivních výsledků, tak bych v tom nepokračoval. Důležitým faktorem je si v dnešní době umět vybrat spolehlivou a ověřenou nadaci, která má výsledky a která nezneužívá finančních prostředků a darů. V minulosti jsem daroval svá díla například pro neziskovou organizaci Splněná dětská přání, Benefiční koncert pro Kubíčka z Valašského Meziříčí, Psí hvězdu a mnoho jiných... V případě dětské onkologie jsem se letos rozhodl pro tento projekt i z emočních důvodů, jelikož mám rok a půl starého synka.

Vraťme se ještě k vernisáži chystané brněnské prezentace. Na co všechno se mohou návštěvníci těšit?

Vernisáž proběhne v prostorách restaurace Viktoria, bude spojená s křtem knihy o sebepoznání, kterou jsem ilustroval. Autorem knihy jsou renomovaní doktoři Petr Pacher, Lenka Studená a Michaela Píšková.

Moderátorkou vernisáže bude herečka a režisérka dabingu Radka Stupková, patronkou události bude herečka Monika Maláčová a jako další vzácný host bude americký jazzový saxofonista a zpěvák David Viljo Kangas, který k nám dorazí krátce po koncertu Deep Purple, kde účinkuje na after párty jako stálice z vybraných muzikantů... Vernisáž nabídne bohatý raut a doufejme, že i příjemnou atmosféru.

Jinak moje stálá expozice pro veřejnost bude k vidění od 9. června v prostorách kavárny Jurcaffé v IBC rovněž v Brně.    

Co je pravdy na tom, že se vaše dílo stane součástí viněty jistého benátského vína?

Začátkem roku mě Italská kulturní asociace požádala o namalování obrazu s motivem první světové války k výročí ukončení této kruté události ze začátku dvacátého století. Dílo bude použito na vinětu vína a vystavené v italské Gradisce d´Isonze 21. října 2017. Je pro mne velká pocta být vybraný z tolika států jako autor díla a připomenout si Československé legie v řadách italské armády... Mohu to považovat jako můj první oficiální úspěch v zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám