Hlavní obsah

Malíř a scénograf Jaroslav Svoboda vystavuje obrazy a grafiky v pražské Malostranské besedě

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grafik, scénograf a především malíř Jaroslav Svoboda zahájil v pátek 18. září svou komponovanou výstavu Akty – Akvarely. Vedle volných kreseb a grafik dívčích aktů mohou návštěvníci vidět také abstraktní akvarelové kompozice.

Foto: Archív Jaroslava Svobody

Vedle volných kreseb a grafik dívčích vystavuje Jaroslav Svoboda v Galerii Malostranská beseda také abstraktní akvarelové kompozice.

Článek

Výstava v renesančních věžních prostorách pražské Galerie Malostranské besedy potrvá až do 22. listopadu. Veřejnosti je výstava přístupna denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

„Svou tvorbou Jaroslav Svoboda dokazuje, že téma dívčího aktu má nadčasový charakter a pokud je vkusně zpracované, i s neskrývanými odvážnými detaily, tak se stává opravdovým uměleckým zážitkem. Jako v případě tohoto autorského výběru,” řekl k výstavě autor předmluvy ke katalogu výstavy Mgr. Jan Kotalík.

„Kromě malířství a grafiky věnuje rovněž scénografii. Jeho tvorbu tak pravděpodobně zná spousta lidí, aniž by o tom sami věděli. Je totiž autorem scénografií k televizním pořadům jako Zázraky přírody, StarDance, TýTý, Pomozte dětem, Česká Miss, koncert SuperStar v O2 aréně, dále k vánočním koncertům Karla Gotta či Divadlu Semafor a mnoha dalším,” doplnil mluvčí výstavy Tomáš Kopečný. 

Jaroslav Svoboda se narodil v roce 1955 v Praze. Je absolventem Akademie výtvarných umění. Jeho díla jsou nedílnou součástí řady tuzemských a zahraničních sbírek.

Reklama

Výběr článků

Načítám