Hlavní obsah

Malenovický hrad láká na africké rytmy i hrátky s ohněm

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podmanivé africké rytmy a k tomu žonglérské umění sršící ohněm čekají v pátek 23. září na návštěvníky předhradí hradu Malenovice. Od 18 hodin zde vystoupí zlínský afroband MoNImba a skupina žonglérů Ardos Viridis z Napajedel.

Foto: Archiv Ardos Viridis

Ohnivá žonglérská show

Článek

A na co se návštěvníci mohou těšit? Připravena je bubenická show obohacená o melodický nástroj balafon.

„Pokud se najdou odvážní diváci, klidně se k nám s bubnováním můžou přidat nebo si aspoň zatančit,“ pozval bubeník Radek Štětkář.

Vystoupení napajedelských žonglérů je strhující nejen kvůli zručnosti a šikovnosti, ale hlavně kvůli jejich vášni pro oheň a triky s tímto dravým živlem. „S MoNImbou jsme už dobře sehraní, určitě to bude hezká podívaná, jako za starých časů, kdy hrady objížděli kejklíři. Kromě klasického ohně chceme použít i ohně barevné,“ slíbil za žongléry Josef Večerka.

Akce se koná za každého počasí. „Pokud náhodou nevyjdou předpovědi meteorologů, kteří na pátek slibují hezké počasí, tak se program přesune do hradní zbrojnice. Rozhodně ale doporučujeme teplé oblečení,“ dodal kastelán hradu Luděk Bubeník.

Základní vstupné je 50 korun, děti od 6 do 15 let zaplatí 30 korun a děti do šesti let mají program zdarma. K občerstvení budou návštěvníkům sloužit automaty s teplými i studenými nápoji a cukrovinkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám