Hlavní obsah

Malenovický hrad bude v sobotu patřit dětem

Novinky, Barbora Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální prohlídky hradu šité na míru dětské zvědavosti. Hledání tajného hradního pokladu s kostýmovanými průvodci. A spousta soutěží a her. To bude Dětský den na hradě Malenovice, který se uskuteční v sobotu 14. června od 10 do 16 hodin. Konat se bude za každého počasí.

Foto: Barbora Janečková

Kostýmovaní průvodci a spousta zábavy, to je dětský den na hradě Malenovice.

Článek

„Hlavním tématem celodenní zábavy bude středověk. Všechny děti, které přijdou v kostýmech z té doby, budou mít na prohlídky vstup zdarma,“ uvedla Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

V prostoru před hradem si děti budou moci vyzkoušet středověké soutěžní disciplíny: strefování řemdihem do hrnce, střílení z kuše, házení kroužků na meč nebo shazování plechovek míčky. Otevřena bude i hájenka a její expozice Dřevo, proutí, sláma. Své místo si v této barokní stavbě najdou také speciální tvořivé dílničky, v nichž si zájemci vyrobí vlastní šperky. Pro princezny a dvorní dámy bude připraven kurz vyšívání.

„Po celý den budou na akci z výšky dohlížet draví ptáci, neboť uvidíme oblíbené ukázky sokolnictví,“ slíbila Milena Dvořáková. Chybět nebude hradní královská čokoláda, bohaté občerstvení místních cukrářských mistrů i tradiční nabídka stánkového občerstvení.

Kdo z dětí přijde v kostýmu z doby středověku, bude mít na prohlídky vstup zdarma. Ostatní návštěvníci zaplatí za prohlídku hradu i hájenky běžné vstupné. Kostýmovaní dospělí jsou vítáni. Poslední dětská prohlídka začne v 15.30 hodin, půl hodiny před koncem akce. „Dospělácké“ prohlídky hradu a jeho expozic se tento den nekonají, zoologická expozice bude uzavřena.

Děti se mohou ještě do konce června zúčastnit výtvarné soutěže Hrad jako malovaný. Obrázky s tematikou hradu Malenovice budou v letních měsících veřejně vystaveny.

Bližší informace a přihláška do soutěže je ke stažení na www.muzeum-zlin.cz/data/docs/2014/prihlaska-vytvarna-soutez-2014.pdf nebo v pokladně hradu či Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám