Hlavní obsah

Malé jevištní formy 2014 přijímají přihlášky divadelních souborů

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste amatérský divadelní soubor? Máte nastudovanou hru a rádi byste ji zahráli před odbornou porotou a publikem? Tak neváhejte a přihlaste se na 36. ročník Setkání divadel – Malé jevištní formy 2014, který bude v Kulturním zařízení města Valašského Meziříčí zahájen 21. března.

Foto: Ondřej Smolka

Setkání divadel - Malé jevištní formy 2014

Článek

Festival Setkání divadel – Malé jevištní formy 2014 je regionálním kolem Celostátní přehlídky experimentujícího divadla Šrámkův Písek a Celostátní přehlídky studentských divadelních souborů Mladá Scéna v Ústí nad Orlicí.

Kompletní informace jsou uvedeny na oficiálních stránkách festivalu mjf.kzvalmez.cz. Zde jsou ke stažení podrobné propozice společně s přihláškou na letošní ročník, kterou můžete zaslat poštou na adresu Kulturního zařízení nebo na uvedenou emailovou adresu. Čas na zaslání přihlášek je do 24. února.

Amatérské divadelní soubory, jež se na festival přihlásí a budou na festival vybrány, mají šanci postoupit právě na jednu z uvedených celostátních přehlídek.

Soutěžící soubory bude v průběhu dvou dnů hodnotit odborná porota složená z divadelních teoretiků, pedagogů, kritiků či režisérů. Porota sleduje pečlivě také jednotlivé herecké výkony divadelníků a tomu nejlepšímu z nejlepších udělí originální skleněnou sošku za Nejlepší herecký výkon. To ale není vše. Již podruhé se budou moci do hodnocení zapojit i samotní diváci festivalu. Svými hlasy mohou udělit diváckou Cenu Josefa Fabiána.

Festival společně s Kulturním zařízením města Valašského Meziříčí pořádá NIPOS ARTAMA za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Fondu kultury Zlínského kraje, CS CABOT a města Valašské Meziříčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám