Hlavní obsah

Maďarští filmaři objevovali Jeseníky

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarští filmaři a novináři zavítali do Jeseníků. Dokumentaristé z celostátní maďarské televize Duna a maďarské pobočky RTL zamířili v rámci svého pobytu v hanácké metropoli také na sever Olomouckého kraje.

Foto: Bára Haušková

Unikátní Ruční papírna ve Velkých Losinách maďarské filmaře zaujala.

Článek

Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu zprostředkovalo prohlídku u svých členů – unikátní Ruční papírny ve Velkých Losinách a ve skiareálu Kouty. „RTL zde sbírala materiál pro svůj 26minutový pořad a Duna odvysílá sérii šestiminutových pořadů v různých relacích,“ vysvětlila Betty Lederer, ředitelka zastoupení České centrály cestovního ruchu CzechTourism v Budapešti.

Kromě filmařů se delegace skládala z redaktorů různých maďarských časopisů Turizmus Trend, Világjáró, Motozin a zástupce cestovní agentury Car Avan. „Cílem je zprostředkovat maďarské veřejnosti a čtenářům zdejší region,“ podotkla ředitelka Lederer s tím, že Maďary velmi zajímá historie a historické souvislosti.

Celá delegace si prohlédla velkolosinskou manufakturu, kde se ruční papír vyrábí již po čtyři staletí stejným způsobem. Také nové lyžařské středisko v Koutech se stalo pro návštěvu neobvyklým zážitkem. V celém Maďarsku se totiž nacházejí pouze dva skiareály.

České zastoupení CzechTourismu v Budapešti se postupně tamním turistům snaží představit všechny regiony České republiky.

„Doufáme, že stejně tak jako si čeští turisté oblíbili nejenom Balaton, ale i maďarské lázně a vinné sklípky, tak i maďarští turisté si budou nacházet cestu do krásných Jeseníků s jejich jedinečnou a tajuplnou atmosférou nejvyšších moravských hor,“ říká Jan Závěšický, ředitel Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu, které jako destinační organizace spolupracuje s Olomouckým krajem a velmi významně také s CzechTourismem na propagaci Jeseníků nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám