Hlavní obsah

Lukáš Krpálek navštívil Ostravu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti zhodnocení Olympijského parku Ostrava 2016 se akce v Trojhalí Karolina v pátek v 11:00 hodin zúčastnil i olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 16.9.2016. Zhodnocení Olympijského parku Ostrava 2016. Lukáš Krpálek se zlatou medailí v Trojhalí..

Článek

Organizátoři Olympijského parku Ostrava 2016, který se konal od 5. do 21. srpna 2016 na Masarykově náměstí, Černé louce a u Loděnice na pravém břehu řeky Ostravice, vyhodnotili účinnost a přínos pro občany města Ostravy a okolí. Kladně zhodnotil organizaci olympijského parku v Ostravě předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. 

Díky olympijskému parku jsme rozhýbali celý kraj, tvrdili společně hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Největší zájem o program v parku projevily rodiny s dětmi. Malí sportovci si užívali možnosti vychutnat si olympijskou atmosféru přímo v centru moravskoslezské metropole, nenechali se ochudit o žádnou z mnoha desítek sportovních disciplín.

„Naším cílem bylo rozhýbat kraj a motivovat mládež k aktivnímu trávení volného času. Už samotná roadshow, která byla pomyslným předskokanem olympijského parku, do regionu nalákala mnoho zájemců. Jejich dvanácti zastávek se zúčastnilo téměř 5000 aktivně sportujících návštěvníků,” zhodnotil akci hejtman MSK Miroslav Novák.

Olympijský park Ostrava 2016 nabídl návštěvníkům celou řadu olympijských i neolympijských disciplín.

„Olympijský park byl přínosem i pro samotnou Ostravu. Celé léto se v centru města  sportovalo. Na Masarykově náměstí vyrostlo již v červnu plážové hřiště, na pravém břehu řeky Ostravice vznikla písečná pláž, na níž bylo navezeno přes 140 tun písku, a občané ji používají stále, v provozu byla Loděnice a lezecká stěna. Díky řadě koncertů a samozřejmě i bohatému sportovnímu programu parku se podařilo na tři týdny z Ostravy vytvořit centrum celé Moravy a napomoci oživení středu města,” podotkl Tomáš Macura, primátor města Ostravy.

Velmi významná, především  pro sportovní mládež, byla při konečném vyhodnocení  účast  Lukáše Krpálka, olympijského vítěze v judu. 

„Pořádání těchto akcí jak na Lipně, v Plzni, Pardubicích či v Ostravě byla ta správná cesta. Já si toho hrozně vážím. Sám jsem se byl podívat na Lipně se sportovci, se kterými jsme se z olympiády vraceli, a myslím si, že nebyl žádný, kterému by se něco nelíbilo. Naopak. Bylo velmi zajímavé, jak si lidé všechny disciplíny zkoušeli, a hlavně ty děti, že  je to bavilo. Od trenérů z klubů juda mám informace, že už prozatím museli zastavit přijímaní mladých, protože momentálně již nemají kapacity jak trenérské, tak prostorové.  To mě potěšilo, že mladí lidé mají zájem o judo, ale také o sport jako takový,” řekl Lukáš Krpálek.

Pak se posadil a podepisoval, podepisoval  a podepisoval. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám