Hlavní obsah

Loket se stal cílem běžců

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běh na hrad Loket, to byl seriálový závod, který se v sobotu běžel v Lokti. Mimo několika běžeckých dětských tratí byla v nabídce také pětikilometrová trasa a patnáctikilometrová. Celkem přijely soutěžit téměř čtyři stovky účastníků.

Foto: Martina Sihelská

Běh na hrad Loket se konal 24. září 2016.

Článek

„Musím říct, že počasí nám přálo, a to je v podstatě dobrý základ všech akcí. Tratě se rovnoměrně rozdělily, bylo to skoro napůl, padesát procent na dětské tratě, druhá půlka na dospělé, při čemž více dospělých běželo pětku. Jde už o třetí ročník tohoto běhu, další se koná 1. října na Veveří, za sebou už máme Točník, Bouzov a Kunětickou Horu. V Lokti je jedna z jednodušších tratí, je tu převýšení asi sto metrů, to Veveří, to bude správný běh do kopce, tam je to extrémnější,“ smál se Martin Plecitý z organizačního týmu.

Běh na hrad Loket si vybral i stříbrský Ivan David. „Koukal jsem po internetu, co se kde tento víkend běží a volba prostě padla na Loket. Udělal jsem dobře, byla tu perfektní trať, jsem spokojen. V nejbližší době plánuji ještě dva závody ve Stříbře,“ uvedl David, který startoval pod číslem 1123 a na 15 km potřeboval čas 1.01.16,4 hodin, čímž byl ve své kategorii M 50-59 na první pozici.

Že soutěž zlákala lidi z celé republiky, je vidět na účastnících z Nové Vsi pod Pleší. „Vyrazily jsme s rodinami a přáteli, děti si daly kratší trať, my pětku. Byla tu skvělá organizace, super počasí. Nakonec nás jen překvapil závěr tratě, vůbec jsme nečekaly, že v poslední části před cílem poběžíme do takového kopce, to mělo být radši obráceně,“ popsaly Markéta Petráková a Simona Oravcová z Nové Vsi pod Pleší.

Spolu s nimi si střihl pětku i desetiletý Rosťa Oravec se startovním číslem 233. „Tak velký závod jsem běžel poprvé. Troufl jsem si s mámou, ale pak jsem jí stejně utekl. Já rád sportuji, tělocvik mě baví, rád také hraji fotbal,“ pochlubil se medailí nadějný mladý sportovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám