Hlavní obsah

Liga škol ve stolním hokeji zná své finalisty

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. března se ve Žďáru nad Sázavou v ZŠ Palachova odehrálo Moravské semifinále žákovských družstev Liga škol. Turnaje se zúčastnilo 8 družstev z celé Moravy, z nichž se čtyři nejlepší účastníci probojovali do finále 23. března v Mostě.

Foto: Tomáš Vítámvás

Moravské semifinále Ligy škol 2013 konané ve Žďáru nad Sázavou

Článek

Pořadatelství moravského semifinále ligy škol se ujalo Regionální sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina ve spolupráci se ZŠ Palachova ve Žďáře nad Sázavou. V jídelně základní školy se sešly nejlepší týmy z krajských kol Vysočiny a Brna. Spolu s nimi se semifinále účastnil také zástupce Slezska – ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba.

Družstva byla rozlosována do dvou základních skupin, v nichž se utkala systémem každý s každým. Umístění v základní skupině určilo jednotlivým týmům soupeře pro následné play-off. V prvním kole play-off se hrálo o to nejdůležitější. Postup do první čtyřky, která zaručuje přímý postup do finále.

ZŠ Švermova se utkala s DDM Boskovice. Tým Boskovic zvítězil v krajském kole Brněnské skupiny a ZŠ Švermova zase v krajském kole Kraje Vysočina. Jednalo se tedy o souboj dvou favoritů. Boskovice si však přivezli lepší formu a tak se v úvodu ujali vedení 2:1. V dalším průběhu se na stranu soupeře přiklonilo i více štěstí, když Krejčí prohrál klíčové utkání se Stloukalem díky třem vlastním gólům. Boskovice tak postoupily vítězstvím v poměru 4:2. V dalších čtvrtfinále porazila ZŠ Hrušovany nad Jevišovkou 4:0 ZŠ Palachova Žďár nad Sázavou, Břeclav Slovácká 5:1 ZŠ I. Sekaniny Ostrava – Poruba a CVČ Kohoutovice 6:0 ZŠ Nové Veselí.

V utkáních o umístění si pak nejlépe vedla ZŠ Švermova, před ZŠ Ostrava, ZŠ Palachova a ZŠ Nové Veselí. Žďár nad Sázavou má tak alespoň prvního náhradníka pro finálové kolo.

V semifinále se poté utkali CVČ Kohoutovice proti Břeclavi Slovácká. Utkání jednoznačně lépe začali hráči Kohoutovic, kteří po první směně vedli 3:0. Konečný bodový účet se zastavil na 6:0. V semifinále DDM Boskovice a ZŠ Hrušovany n. J. začali lépe Hrušovany. Své vedení 2:1 si udrželi i v závěru zápasu a nakonec zvítězili nad Boskovicemi v poměru 4:2.

Zápas o 3. příčku si však již Boskovice utéct nenechali. Postupně svůj náskok navyšovali a po směnách 2:1 a 2:1 zvítězili v poměru 4:2 a domů si tak odvážejí bronz. Finále bylo dnes však mnohem jednoznačnější. Kohoutovice si přivezly neuvěřitelnou formu na semifinále. A přestože jim chyběli dva nemocní spoluhráči, trojice Tomáš Chaloupka, Tomáš Králíček a Ondřej Růžička dokázali porazit i svého posledního soupeře z Hrušovan, tentokrát v poměru 5:1. Domů si tak odvážejí pohár za první místo a postup do finále. Stříbro vybojovali Hrušovany, které jsou velmi milým překvapením sobotního turnaje.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.smshsk.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám