Hlavní obsah

Libochovická Brána dvacetiletá

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. května se na náměstí v Libochovicích konal již dvacátý ročník oblastního kola dětské trampské a folkové písně, kterou každoročně vyhlašuje Česká Tábornická Unie a zde ji společně s Městským úřadem pořádá T. O. Bílý zajíc.

Foto: Jiří Růzha

taneční skupina Bílý zajíc zahajuje Libochovickou Bránu

Článek

Poprvé v Libochovicích zazněly soutěžní písně v listopadu roku 1992 v místním Kulturním domě. Od druhého ročníku se soutěž konala na nádvoří Libochovického zámku a od desátého ročníku se přesunula na náměstí, kde se pořádá dodnes.

Za tu dobu se zde vystřídala celá řádka soutěžících z tehdy Severočeského, nyní Ústeckého kraje. Začínala zde i celá řádka skupin, jako například teplický Čtyřlístek, lovosické Countrušky. Mnozí soutěžící byli úspěšní i na celostátním kole, které se již léta pořádá v Brně.

Letošní jubilejní ročník Libochovické Brány byl slavnostně zahájen trampskou hymnou Vlajka a již klaun Kristyán, který celou soutěž konferoval, uváděl jednotlivé soutěžící a hosty. Mezery mezi jednotlivými hudebními výkony vyplňovaly taneční skupiny věnující se country stylům.

K vidění zde byly taneční skupina Bílý zajíc z Libochovic, Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice, taneční skupina při ZŠ Třebívlice a taneční skupina Medovina z Chomutova. Po soutěži byl dán prostor hostům letošního kola. Na své si přišli příznivci skupin Lást Kafe, Od plotny skok a Karavana. Závěr patřil legendě Libochovické Brány, skupině Countrušky – děvčata na Bráně začínala jako soutěžící a pak spolu hrála dále. Bohužel se v roce 2004 skupina rozpadla – jen a jen pro letošní jubileum se dala zase dohromady a perfektně jim to šlapalo.

Za překrásného slunečného počasí vyslechli diváci velmi vyrovnané výkony a pestrý doprovodný program. Prostě odpoledne jako malované. Vítězem oblastního kola s doporučením postupu do celostátního kola se v jednotlivcích do 18 a do 15 let stali Adéla Radimcová a Václav Mock, oba z Chomutova a v kategorii skupiny do 15 let obsadila první příčku skupina Fidorky ze Žalhostic.

Celou Bránu uzavřel večerní country bál na základně Bílého zajíce. Kde k tanci a poslechu hrála skupina Karavana.

Celou fotogalerii naleznete na http://www.bilyzajic.com/brana_15.html

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám