Hlavní obsah

Libereckou Tipsport arenu obsadili novodobí gladiátoři

Novinky, Jiří Částka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní večer v liberecké Tipsport areně patřil galavečeru bojových umění s názvem Night of Warriors, největší akci tohoto druhu v historii města. Jablonecký Petr Kareš v něm vybojoval ProAM titul Mistra světa K1.

Foto: Jiří Částka, www.fotobanka.net

Night of Warriors Vpravo Martin Berka (BFC Liberec) vs. Oguz Övgür (Golden Glory) foto: (c) Jiří Částka, www.FotoBanka.net

Článek

Během více než tří hodin se v aréně při patnácti zápasech utkalo celkem 30 borců (včetně dvou žen) nejen z Čech, ale také ze Slovenska, Německa a Turecka.

Po čtyřech předzápasech následoval hlavní večerní program završený třemi zápasy o profesionální titul mistra světa asociace WKA v disciplíně K1.

Pořadatelé si nemohli přát lepší návštěvnost, takřka celý vyhražený prostor byl zaplněn, když dorazilo přes 1500 diváků, kteří mohli být s nabídkou večera spokojeni a rozhodně se ani chvíli nenudili.

V kategorii do 95 kg proti sobě nastoupili Petr Kareš z jabloneckých Iron fighters a Daniel Dörrer z Německa. Jablonecký borec svého soka udolal v pětikolovém souboji hladce 3:0 a stal se tak mistrem světa.

V dalším zápase kategorie do 72,6 kg se utkal jablonecký Jan Fendrich s německým borcem Maxem Baumertem v nejkrvavějším boji večera. Honza bojoval statečně, avšak po lítém boji svému soupeři nakonec podlehl jen chvíli před gongem oznamujícím konec posledního kola.

Závěrečný zápas kategorie 95+ kg pak proti sobě postavil domácího bijce, legendu Martina Berku z BFC Liberec proti tureckému obrovi Oguzi Övgürovi, který aktuálně působí v německém týmu Golden Glory. Zraněné koleno Martina Berky nakonec přihrálo vítěztví a ProAM titul WKA Mistra světa K1 do kapsy tureckému borci, byť měl několikrát namále.

Kompletní fotoreport z galavečera (celkem téměř 100 fotografií) si můžete prohlédnout na www.fotobanka.net

Reklama

Výběr článků

Načítám